Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Петър Витанов: Дори ChatGPT не отговаря как БСП би могла да спечели изборите
Автор: ИА Фокус 22:10 / 28.04.2023Коментари (0)599
©
Дори изкуственият интелект не може да прогнозира ходовете на ръководството на БСП, те са изключително нелогични, непоследователни. Това каза в Аудиокаста на "Фокус" "Това е България" евродепутатът социалист Петър Витанов.

"На мен ми е неприятно да виждам, че БСП изцяло е изпаднала извън политическата картина. От една страна това е хубаво, че никой не ни търси за нищо и сме в изолация, характерна за 90-те години, защото основният наратив е дали ще управлява първата, или втората партия, дали ще се ротира, дали тоя, дето предпочита зимата да управлява, ще го прави, или пък тези, дето обичат летните почивки, ще почиват. Но хубавото е, че БСП е по-нежелан партньор дори и от ДПС в момента и в крайна сметка няма интерес към ролята на БСП във всяко едно бъдеще управление. Това го казвам с "добре е", защото аз съм сигурен, че целта на управляващите БСП, тая върхушка интелектуална, е да влезем в каквато и да било формула на управление. Хубаво е, че никой не иска и така в някаква степен може да се съхрани достойнството на малкото останали избиратели на БСП. От друга страна БСП се намира на дъното, на абсолютното дъно, 8%. Исторически най-нисък резултат, исторически най-малко народни представители, най-малка подкрепа – малко над 3% от всички хора имащи право на глас. БСП никога не е била толкова зле през последното столетие. Може би и от времето, когато сме били забранявани. Съответно ние не можем да участваме активно в политическите процеси, превърнали сме се петоразрядна сила. БСП в момента се е превърнала в партия консервативна и националистическа от най-добрите десни европейски традиции. Да, социалната политика е важна, важно е че се говори за отва, но то със сигурност не изчерпва лявото в България. Напротив, то трябва да изглежда по абсолютно различен начин. И докато тези хора седят и "интелектуалният кръг“ около тях, нищо хубаво няма да ни чака и това безтегловно падане ще продължи. И няма никакъв потенциал за развитие. Нали темата е изкуствени интелект, попитайте изкуствен интелект, онова приложение ChatGPT как БСП би могла да спечели изборите, дори ChatGPT не знае, не отговаря на тоя въпрос. Защото ние си правихме експеримента", посочи евродепутатът.

"Системата отказва. За съжаление сякаш се маргинализирахме като политическа партия, защото изконсумирахме петото ни място, и има хора, които са удовлетворени от това, че изобщо са в парламента. И това, което виждам аз, и нещо, за което страшно много ме боли, е, че няма съпротивителни сили. Имунната система я няма. Ние бяхме последната останала партия, която работи колективно. Съвсем скоро видях в Агенцията по вписване, че БСП си има собственик. 

Това е Корнелия Нинова. Очевидно, че не можем да разчитаме на изкуствения интелект да се оправи БСП, естественият интелект изцяло отсъства от ръководните органи и се разчита на може би на процеси, които текат отдолу, отвътре. И в крайна сметка, съвсем скоро ще трябва да се полагат абсолютно всякакви неимоверни усилия да се възстанови това ляво в България.

Практически Българската социалистическа партия отдавна е във фалит. Не знам те какъв бюджет обсъждат на държавата, без някой да им обръща внимание, но добре би било да се обсъди и бюджета на БСП, защото някой ще трябва да връща дълговете след това. Тези хора ще си тръгнат, ще си вдигнат шапката, тях не ги интересува, тясното ръководство се вълнува само дали ще запази позицията си на депутат, ако може да влезе във властта, и на министър. Не ги интересува. Това, че някои хора години наред са завещавали имотите си, давали са живота си за тая партия, това не ги интересува. Нито ги интересува миналото, нито ги интересува бъдещето. Интересува ги битуването в момента. Само че ние, които сме обременени по някакъв начин, ще трябва да оправяме такива бакии, които тези хора създадоха. Та, БСП да ви кажа е практически във фалит. Изобщо поинтересувайте се какви средства дължи за наеми и ще видите, че положението наистина е драматично и тревожно", добави евродепутатът Петър Витанов.

Цоня СЪБЧЕВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: