Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Писател: За 30 години се превърнахме в най-бедните, най-тъпите и най-нещастните в Европа
Автор: Екип Varna24.bg 22:45 / 03.08.2022Коментари (0)1076
©
"Синдромът на сварената жаба е феномен, който съществува в последните 30 години в България. Излизайки от комунистическия строй, рязко влязохме в демокрация, която в първите години изглеждаше симпатична алтернатива, но постепенно се превърна в същото нещо, че и по-лошо. Свариха на за 30 години и от хора, които се радваха в едно общество, постепенно се превърнахме в най-бедните, най-тъпите, най-нещастната нация в Европа".

Това каза пред БНР Емил Йотовски, сценарист, писател, журналист, драматург.

Книгата е посветена на последните издихания на едно болно и объркано общество. За убийството на морала. За налагането на новото нормално. За цивилизацията на упадъка и въздигането на корпоративно налаганите клишета като ценност.

Не подценявайте способността на цивилизацията да се саморазрушава. 

Първите симптоми са срив в морала и семейството. Следва ги разпадът на нравите и подмяната на ценностите. Процесът завършва с подмяна на справедливостта. Всичко това вече го наблюдаваме. Новият световен ред идва и няма да чука на вратата ни. Той ще нахлуе неканен и нагъл и ще остане дотогава, докато човечеството не премине през поредния си тъмен период. 

Общество, свикнало да се самоуспокоява с празнодумство, да замита истината и да разчита на справедливост свише, е обречено на морален и ментален упадък. Историята ни учи, че справедливостта не е подарък, а медал за храброст; понякога кървав.

Историята е циклична и се повтаря.

Преди вандалите да завладеят Рим, централният площад на града бил обрасъл с бурени и там са пасли прасета. После Европа потънала в хилядолетен мрак.

В предаването "12+3" той изрази мнение, че живеем в контролирана среда, в контролиран медиен поток и "не ни се дава правото на избор, когато искаме да вземем решение - свеждат ни се вектори, по които да мислим".

"Очевидно е, че сме зле, но не защото сме мързеливи, а защото сме поставени под системно ограбване, системна нищета... Световният елит иска да избяга от основния конфликт между беден и богат. Колкото повече тази борба се пренесе на друго място - между нас, между ваксинирани и неваксинирани, между джендъри и неджендъри. Когато обществото има сериозна вътрешна война, тогава няма да обръщаме внимание на този елит, а ножицата все повече ще се отваря - те ще стават по-богати, а ние по-бедни. Това е чудесен начин за контрол".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: