Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Питат кмета на Пловдив: Какво прави Митрофанова на Съединението?
Автор: Екип Varna24.bg 09:15 / 08.09.2022Коментари (5)1029
©
Платформата "Десен форум" по Закона за достъп до обществена информация иска отговор от президента Румен Радев защо руската посланичка Елеонора Митрофанова беше сред официалните гости в Пловдив на 137-годишнина от Съединението. Тя беше зад държавния глава и вицепрезидента Илияна Йотова на церемонията. Присъствието ѝ предизвика вълна от недоволство. 

"Днес "Десен форум" поискахме официално по ЗДОИ отговор от президента на България и кмета на град Пловдив - защо и по чия покана Митрофанова присъства на честването на Съединението на България? Ние и цялото българско общество сме скандализирани от наглата липса на такт и уважение към нас българите и историята ни. Дори на този най-светъл ден за България, отново видяхме посланик Митрофанова на първа линия зад президента да порочи тържеството със своето присъствие. 

На какво основание посланик на държава, определяща България за враждебна страна, е поканена за честването на онова събитие от българската история, което беше осъществено против волята на Русия и с подмолните опити на дипломатите и да осуетят обединението на българите в нашите собствени земи? 

Ние гражданите, обединени в инициативата “Десен форум" с непреклонна ангажираност за интересите на България внасяме отворени писма към президента на България Румен Радев и към кмета на град Пловдив Здравко Димитров със следните въпроси: 

1. Била ли е посланик Митрофанова поканена на официалната церемония по случай 137-та годишнина от Съединението, провела се на 06.09.2022 г., в гр. Пловдив и ако да, кой е отправил поканата?

2. На какво основание присъства на гореспоменатата церемония посланикът на Руската федерация, при положение, че последната официално третира България като неприятелска страна?

3. Посланиците на кои държави са били поканени да присъстват на гореспоменатата церемония?

4. Посланиците на кои държави са присъствали на гореспоменатата церемония?

Каним всички възмутени българи - присъединете се към искането ни да се разкрият фактите около обидното присъствие на посланика на Русия в Пловдив!".



Още по темата: общо новини по темата: 38
07.09.2023 »
07.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
06.09.2023 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Божествен пример за мършавия и жалък,за съжаление,български народ....100 човека ще напишат по сайта за кво била там...а ТАМ,всеки един с наведена глава седи и никой не се провикна ...."Алоууууу".....ей това е.....!!!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 08.09.2022 г.
+2
 
 
Какво го питате? Направо да го сваляме! ОСТАВКА!!!
+5
 
 
Русия не просто е била против съединението ни,а дори тя и Австро-Унгария са били причината Сърбия да ни нападне. Сърбия е била също подстрекавана и подкрепяна военно и материално от горните две страни. Русия никога не е искала силна голяма България. Помогнала ни е за освобождението( факт), но целта й е била достъп до проливите и васални територии до Турция. Левски го е казал ,че този,който ни освободи,той ще ни пороби и е бил прав. И сме си платили милиарди впоследствие на Русия за уж безвъзмездната й помощ. За некадърността на руския войник тогава е излишно да говорим. Разчитали са на жива сила и ,като изключим професионалните им войници, са мобилизирали хора от кол и въже,които никога не са хващали оръжие. Наглата пача Митрофанова няма място там. Без нас Русия щеше да е без религия,култура,език и писменост,но в Русия всичко това се крие и смятат,че от тях е тръгнало всичко,промити мозъци.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: