Плевнелиев: Искаме да премахнем разликата в заплащането на жените и мъжете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:58 / 28.09.2015
1136
"Процесът на избор на генерален секретар на ООН трябва да бъде прозрачен и да осигури честно и равнопоставено разпределение на постовете, основано на полов и географски баланс", заяви президентът Росен Плевнелиев в изказването си по време на срещата на глобалните лидери по въпросите на равнопоставеността на половете и овластяването на жените.

В изказването си президентът подчерта, че постоянните усилия на страната ни в подкрепа на правата на жените и момичетата са довели до увеличаване на участието на българките в политическия и социалния живот и заемането на лидерски позиции в престижни направления.

Две трети от магистратите в националните съдилища в България са жени, както и 65 процента от държавните служители, 43% от членовете на управителните съвети на държавните предприятия, повече от 30 на сто от общинските съветници.

"Българското законодателство гарантира равнопоставеност на правата на жените и мъжете и еднакво участие във всички сфери на живота. Решени сме да премахнем разликата в заплащането на жените и мъжете и отново потвърждаваме ангажимента си за надграждане на политиките за борба с всички форми на насилие срещу жените", посочи Росен Плевнелиев и допълни, че дискриминацията по полов признак е забранена от закона.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Хванаха репортер от предаването на "На кафе" да шофира пияна
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).