Плевнелиев: Терористичната заплаха изисква глобален отговор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:23 / 23.11.2015
1807
"Тероризмът е глобална заплаха и отговорът трябва също да бъде глобален. Срещу тероризма всички трябва да се обединят - Европа, Америка, Русия, Китай, всички". Това заяви президентът Росен Плевнелиев на церемонията за удостояване с висше офицерско звание на военнослужещи от Българската армия.

"Срещу терористите трябва да се приложи целият арсенал от мерки за сигурност. Терористите могат и трябва да бъдат победени и изправени на съд от световната антитерористична коалиция", категоричен беше държавният глава, който отправи призив за "солидарност и единство в Европа" в отговор на атентатите от 13 ноември.

Той призова в никакъв случай да не се допуска разделение по религиозен, етнически или друг принцип: "Всички ние, християни, мюсюлмани, евреи и други, трябва да продължим да живеем заедно и да се сплотим още повече срещу екстремизма. Трябва да се подобри контролът на външните граници на ЕС, но изграждането на огради вътре в съюза само ще задълбочи разединението в Европа".

На днешната специална церемония Плевнелиев удостои с висше офицерско звание български военни. Досегашният началник на Щаба на Сухопътни войски бригаден генерал Пламен Атанасов получи пагони на генерал-майор и беше назначен на длъжността заместник-началник на отбраната.

Капитан I ранг Коста Андреев е заместник-командир на ВМС със звание комодор. Полк. Явор Матеев е назначен на длъжност командир на 68-ма бригада "Специални сили" и с висше офицерско звание бригаден генерал, а за командир на 61-ва механизирана бригада е назначен полк. Груди Ангелов, който получи звание бригаден генерал.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (3)

Още по темата (98):
13.10.2017 Командир на ИДИЛ арестуван в София
12.10.2017 Убиха Бялата вдовица на ИДИЛ
09.06.2017 "Ислямска държава" заплаши Балканите
23.03.2017 Военният министър: Случилото се в Лондон показва, че трябва да сме бдителни
27.01.2017 Арабист: У нас обучават терористи, даваме им оръжие
12.01.2017 НАТО: "Ислямска държава“ е отговорна за тероризма по целия свят, опасността е навсякъде
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).