Плевнелиев: Търсих не рейтинга, а смисъла, посветих се на обществото

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:54 / 22.01.2017
1724
Един труден, но успешен мандат приключи. Държах правилната посока. Дадох, но не взех. Изпълних обещанията си. Грешки съм допускал, но не сбърках в големите неща. В политиката е важно не как влизаш, а как излизаш. Тръгвам си с високо вдигната глава. Това заяви Росен Плевнелиев в последното си слово като президент на площад "Св. Ал. Невски". 

"Работих всеотдайно, властта не бе цел за мен. Търсих не рейтинга, а смисъла. Посветих се на обществото, ще продължа да го правя и занапред", допълни Плевнелиев. 

Работих за мир, а за да го има - това зависи от всеки от нас. Айнщайн казва: Мирът не се постига със сила, а с разбирателство. 

В речта си Плевнелиев се обърна директно към наследника си: "Тежък бе моят мандат, тежък ще бъде и вашият. Властта обаче не е цел, а средство да служиш на народа си. Пожелавам ви да бъдете мъдър и успешен президент. Да превърнете институцията не във властови център, а в център на баланс, защото дебатът е кислорода на демокрацията. На един президент му отива да прощава и да бъде над дребнотемията. Пожелавам ви да не допускате голяма стратегическа грешка. Нека не допуснем България да не бъде отклонена от стратегическото си развитие. Пазете върховенството на закона и морала над всичко, призова Плевнелиев. 

Той пожела на Радев да държи здраво посоката на европейското и демократичното развитие на България. Плевнелиев завърши словото си с: Да живее България!


Източник: 24 часа

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).