Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ѕлевнелиев: ¬сички партии, с изключение на √≈–Ѕ, търс€т близост с –уси€
јвтор: ≈кип Varna24.bg 15:07 / 19.05.2018 оментари (14)1222
© Plovdiv24.bg
ѕрезидентът 2012-2017 г. –осен ѕлевнелиев определи като исторически успех за Ѕългари€ провеждането на срещата на върха ≈— - «ападни Ѕалкани, като според него за взетите решени€ ще се говори с десетилети€.†

"«а€в€вам най-отговорно: председателството на Ѕългари€ на ≈— е исторически успех за Ѕългари€. Ќе чух нито една дума на съмнение от европейските лидери и техните екипи, от лидерите на «ападните Ѕалкани за това колко беше успешно българското председателство. “о беше по-успешно, отколкото ние сме си мислили и отколкото всички са очаквали", за€ви ѕлевнелиев пред ЅЌ“.

ѕо думите му Ѕалканите остават територи€ на геополитически сблъсък, където интереси имат –уси€, “урци€, —јў и  итай, и затова е важно ≈вропейски€т съюз да спази подписаните софийски дневен ред и деклараци€ за интеграци€та на страните от «ападните Ѕалкани.

»ма конкретика в срещата ≈— - «ападни Ѕалкани, и то сериозна. Ѕлагодарение на усили€та на Ѕългари€ има стратеги€, изкована от ≈  за държавите от «ападните Ѕалкани, приета в пълен консенсус, посочи ѕлевнелиев. —поред ѕлевнелиев приетата —офийска деклараци€ е "изключително силнаУ.

“ой коментира и проекта "—еверен поток 2У, който по мнението му цели да дестабилизира ≈—.

ќт интерес на Ѕългари€ е да стане газов хъб, защото това ще намали цената на газа и ще увеличи производствени€ капацитет, за€ви ѕлевнелиев. ѕо думите му "—еверен поток 2У не е в интерес на Ѕългари€.

"–уси€ днес не е модел за нас. –уснаците не живе€т добре. “ам н€ма демокраци€. »ма автократичен режим, н€ма човешки права и свободи. » ние тр€бва да си даваме сметка за това. ¬ гол€ма степен и българските политици, и българските медии ги е страх да говор€т какво се случва днес в –уси€", подчерта ѕлевнелиев и изрази притеснение, че президентът –адев е тръгнал по път€ на популизма, с което може да изгуби международни€ си авторитет.

ѕочти всички политически сили в Ѕългари€, с изключение на √≈–Ѕ, търс€т близост с –уси€, ко€то има деструктивна рол€, за€ви ѕлевнелиев.

“ой похвали премиера Ѕойко Ѕорисов за добрата му външна политика. Ѕългари€ вдигна много нивото на репутаци€та си, допълни ѕрезидентът.

"¬иждаме една абсолютна непредсказуемост в този световен ред. Ѕългари€ стои добре", коментира още експрезидентът.

»зточник: ЅЌ“
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
-2
 
 
ƒа както и по-гол€ма част от български€ ни гъзолизещ народ.
-1
 
 
–осен Ѕанов пак се изсра на метеното както винаги
0
 
 
 олкото по-близо е една страна политически с –уси€ или е била в близки отношени€ с –уси€ в миналото, толкова по-ниски са заплатите в тази държава. “олкова по-глупаво е населението и мафи€та има повече вли€ние. “олкова повече законите н€мат значение. Ќ€ма нито една държава, ко€то може да бъде дадена като пример за обратното. ƒържави със силна арми€ и дипломаци€, могат да имат полза само от икономически отношени€ с –уси€.
+2
 
 
 ака –оси пак се изцепи рЯ§£рЯШВрЯ§£рЯШВрЯ§£рЯШВрЯ§£
+1
 
 
“ози нещастник, съвсем е изперкал. ак тр€бва да му се об€сни и той да разбере, че никой не се интересува от него.≈динствено се интересува ƒеси Ѕанова и единствено и само от парите му, заграбени и откраднати, докато беше президент, направен от Ѕоко.
+2
 
 
–азбира се, за какво ни е търсим близост с –уси€, като вече си имаме близост с далеч по-цивилизовани страни, като јфганистан, »рак, —ири€, ѕакистан..
-1
 
 
че той рундю потника кога е имал н€кога международен авторитет че тепърва да го губи :)
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
Ќационален отбор на Ѕългари€ по волейбол
—партак (¬н) във ¬тора лига, сезон 2019/2020
–азбиха най-гол€мата престъпна група за трафик на мигранти, провер€ват адреси в Ѕургаско
“¬ и шоу сезон 2018/2019
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: