Плевнелиев пред БиБиСи: Организаторите на атентата в Бургас ще бъдат разкрити и заловени

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:56 / 10.08.2012
2087
Президентът на България Росен Плевнелиев даде телевизионно интервю за Би Би Си, в което отговори на въпроси за атентата в Бургас, развитието на спорта в България и хода на Олимпийските игри в Лондон. Плевнелиев изрази увереност, че организаторите на терористичния акт в Бургас ще бъдат разкрити и заловени, независимо от средствата и усилията, които трябва да бъдат вложени.

"Работим усилено и разследването продължава", подчерта той и изрази благодарност на демократичния свят за оказваното всестранно съдействие.

По повод предполагаемо участие на "Хизбулла" в организацията на терористичния акт в Бургас, президентът подчерта, че разследването работи само с доказателства и факти. "Експертите трябва да бъдат оставени да си свършат работата, а след това политиците ще имат последната дума", коментира президентът.

Плевнелиев поздрави домакините на Олимпийските игри за отличната организация. Българите са добре подготвени и съм тук, в Лондон, за да ги подкрепя да постигнат повече, каза още държавният глава. България е спортна нация с традиции и през последните 20 години спортистите ни имаха повече медали от олимпийски участия, припомни Росен Плевнелиев.

Президентът даде много висока оценка на успеха на българските волейболисти, които след победа над Германия се класираха за полуфинал. В момента България строи спортни зали, започна и възстановяване на спортните съоръжения в българските училища, както и в по-малките населени места. Най-важното е да се създадат условия за разкриване на повече млади таланти, каза още президентът Плевнелиев.


Виж коментарите (0)

Още по темата (176):
18.07.2023 Румен Радев в Сарафово: Изминаха 11 г. от атентата, но травмата продължава да ни връща към това злокобно събитие
19.03.2023 10 години след атентата в Сарафово: Говори лекар, спасявал оцелели
08.03.2023 Прокуратурата с новини за съучастниците от атентата в "Сарафово"
18.07.2022 10 години от терористичния атентат в Сарафово, на лeтището в Бургас ще се състои възпоменателна церемония
10.05.2021 Делото "Сарафово" тръгва на втора инстанция
21.09.2020 Доживотен затвор без замяна за атентаторите от летището в "Сарафово"
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).