Пловдив е предупреден, дано стихията ни отмине!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:04 / 01.04.2022
630
Кризисният щаб на местната администрация във Враца обяви частично бедствено положение за територията на града и село Власатица, съобщиха от Общината. През изминалото денонощие скоростта на вятъра достигна до 160 км/ч. 

Силните пориви нанесоха сериозни щети както в централната градска част и жилищните квартали, така и в населените места. Най-сериозни са проблемите в града, където има голям брой паднали и изкоренени дървета,увредени фасади на сгради и търговски обекти, паднали оградни пана, компрометирани спиркови навеси, пътни знаци и рекламни табла. 

В населените места има частично прекъсване на електрозахранването, като екипите на електроразпределителното дружество работят по неговото възстановяване. Всички екипи на ОП "БКС“ работят по премахването на падналите дървета и отстраняването на нанесените щети. Съдействие оказват и екипи от Пожарна безопасност и защита на населението. 

Към момента, служители на местната администрация и звено "Инспекторат“ извършват огледи както в жилищните квартали, така и в населените места на община Враца. Сигнали могат да бъдат подавани на телефон: 0885/ 118-857.

Според метеорологичните прогнози се очаква в късните следобедни часове над Пловдив да премине силен вятър, а от "Градини и паркове“ призоваха гражданите да бъдат внимателни – да не преминават и да не паркират колите си под високи дървета.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Проф. Донка Байкова притесни всички: 100 грама класически българс...
Мениджър на хотел в Слънчев бряг: Това е тенденция, която през го...
"Масажира" жени, а след това ги снима: Българин е обвинен в сексу...
Днес се спазват строги обичаи
Ново земетресение в Южна България
Днес е най-чаканият ден за българските пенсионери


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).