Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пловдивчанин даде 489,99 лева в хипермаркет, след час си поиска парите обратно, удари на камък!
Автор: Цвети Тончева 15:50 / 07.08.2021Коментари (15)3875
Бори ли се българският потребител за правата си, или се оставя да бъде преметнат? Нашите наблюдения сочат, че все повече хора го правят напоследък, което означава, че знаем добре правата си и че некоректните търговци нямат шанс.

Ето какво ни съобщи редовен читател на Plovdiv24.bg.

"Искам да споделя моята сага със закупуването на бензинова самоходна косачка от марка Raider, модел RD GLM-08. Доскоро ползвах косачка модел RD GLM-04 на същата марка, но тъй като стартерът се развали и няма внос, се наложи да закупя нова такава. На 23.07.2021 г. я взех от магазин "Практикер" в Пловдив за сумата 489,99 лв.

Половин час след това я заредих с бензин и масло, и при започване на косенето предното ляво колело падна. Завих го, при което стана невъзможно да се върти. При повторен опит да кося, освободих гайката леко, но то отново падна. За кратко време установих, че проблемът е в по-късата лява шпилка (разликата между лява и дясна беше 5 мм).

При завита гайка на дясното колело резбата на шпилката стърчи малко, докато лявата не излиза от гайката, както е видно от снимките. До час, след като беше закупена, се върнах в магазина с основанието, че е има фабричен дефект, който не позволява нормално използване на косачката за целта, за която съм я купил.

Направих рекламация и поисках възстановяване на сумата, но ми беше отказано под претекст, че оторизираният сервиз трябва да се произнесе дали проблемът може да се отстрани. На 27.07.2021 г. получих съобщение, че косачката е отремонтирана и отидох на място. Още с влизането, преди да съм видял косачката, ми беше подаден за разписване документ, че нямам претенции и съм удовлетворен от направения ремонт.

Не разписах документа, а пожелах да видя какво са направили. Всъщност ремонтът се състоеше в премахване на една шайба на лявото колело, слагане на три по-малки на резбата и запълване на гайката със силикон, което по никакъв начин не решава проблема с падане на колелото. За повече яснота прилагам снимки. Отново не ми е върната сумата и се наложи да пиша нова рекламация. Очаквам развитие в близките дни и ще Ви държа в течение. Бъдете живи и здрави".

Междувременно нашият читател ни информира, че е подал сигнал и до Комисията за защита на потребителите, откъдето също очаква действия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хора....стига сте плюли ненужно....че са помяри,помяри са....за това и пирон не купувам от там....,има си железарии за това....,НО ...,гаранционните им условия са ясни и са доста стари....ПРИ първо връщане - опитват да го оправят в рамките на месец,а вече при 2ро връщане ти го заменят за ново...това е...,това са им условията....и не само на тях.....от давна е така.А и не трудно да поискаш информация за евентуално връщане,ПРЕДИ да бъде закупен продукта!
Aнонимен
на 08.08.2021 г.
0
 
 
Кой ви кара да купувате от големите вериги?
0
 
 
В другата им верига Технополис нещата са още по-зле!
+6
 
 
От всички строителни хипермаркети Практикер имат имат най-антиклиентски насочена система за рекламации. Последният път, когато се разправях с тях, беше в началото на юли т.г. по повод дефектен смесител за душ в гаранционен срок.Поисках да ми го сменят за същия, но здрав. Обаче не можело. Трябвало да изпратят за ремонт в тяхна работилница. На въпроса ми кога ще е готов, отговориха "до един месец". На втория ми въпрос как да карам един месец без да се къпя,още повече, че е лято, вдигнаха рамене т.е.спасявай се както искаш. Наложи се да купя нов смесител. Дефектният ми го върнаха почти след месец и не знам доколко е отремонтиран. Моят съвет е не купувайте от Практикер нищо, което евентуално би могло да да ви отведе в отдела им за рекламации. Ще съжалявате!
+4
 
 
Редовно връщам неща които съм купил и не ми харесват тук в САЩ - в повечето случаи не ме питат защо връщам стоката - така, продавачите тук запазват клиентите си - защото, те знаят че ако не приемат обратно стоката, ще загубят клиента завинаги...
-1
 
 
Веднъж взел боклук, после пак отишъл и взел друг боклук, българина няма да се научи, а тия трябваше отдавна да са фалирали с техните боклуци !
0
 
 
ГАНЬО, ЩОМ СИ СЕ ПРАВИЛ НА ТЕХНИК И СИ ФЕМОНТИРАЛ САМ ПИЙ ЕДНА СТУДЕНС ВОДА
+4
 
 
Така е в България. В други Европейски страни показваш дефект, и моментално ти дават нова бройка, ако нямат - поръчват ти. Или ти връщат парите, ако това предпочиташ, да си търсиш друг продукт където си искаш. В магазина си се оправят със сервизи, или с връщане рекламация към производителя, тяхна си работа. Всичко е направено клиента да е доволен, и да дойде пак, за да похарчи още пари. А при нас... връщаш дефектен продукт, и чакаш седмица, две, може би месец, докато в някой си неизвестен сервиз го закрепят, както те си знаят. Ако не успеят - тогава вече ти предлагат да ти го сменят с друг продукт. Да върнат пари, обаче, само насила с намеса на КЗП...
-8
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: