Пловдивчанин след събличането в дискотека: Бе унизително! Третираха ме като престъпник

Автор: Георги Кирилов
Коментари (10)
17:04 / 09.05.2023
1041
"Чувствах се унизен, чудих се защо ме третират като престъпник. Никога не съм си представял, че в България може да се действа по този начин". Това заяви пловдивчанинът Николай Урумов, който работи в дискотеката, където над 400 души бяха държани с часове от полицията и събличани при проверки, пред репортер на Plovdiv24.bg.

Урумов разказа, че работи в комплекса от август, като събира такси на входа, като и друг път е имало проверки на полицията, но никога по този начин.

"Да има акции на полицията е нещо нормално. Преди няколко месеца отново имаше проверка с много полиция, но тогава бяха проверявани лица, които явно са били набелязани предварително. Този път от самото начало се разбра, че ще се проверяват всички наред. 

Пред дискотеката спряха четири буса с униформени, отделно имаше и цивилни. Един от тях дойде при мен и каза да не си пипам телефона, както и нищо около входа, където работя. Никой нищо не ми каза и не знаех какво се случва вътре", разказа пловдивчанинът. След повече от час той е помолил да излезе на въздух защото в помещението, където са били е тясно, а и всичко е било затворено.

"Отидох при полицая и помолих да изляза за 5 минути на въздух. Той ми каза да отида с него. Не знаех къде ме водят. Видях, че има огромни опашки преди тоалетните, като минахме най-отпред. Имаше вътре четирима полицаи – двамата от тях бяха с маски.  Казаха ми да си сваля сакото, а след това дънките под коляното , а след това и бельото. Останах  втрещен, а след това ме накарах и да клякам", каза Урумов. След това са му проверили и обувките, а накрая на проверката е подписал протокол, че не е намерено нищо в него. Оттам нататък той е бил свободен да излиза пред заведението.

"Проверяваха всички наред – охранители, колеги, клиенти, мъже, жени… На мен никога не ми се е случвало нещо подобно. Почувствах се унизен. Това със сигурност не е нормално и нямам обяснение защо го направиха.  Имаше жени, които искаха да се прибират при децата си,  казаха им – докато не ги проверят, не можело. Те чакаха повече от два часа пред тоалетните. Няколко чужденци стояха и не можеха да повярват къде се намират и какво им се случва. Един мъж постоянно звънеше на 112 и казваше, че го държат против волята му.  Над 400 души бяха третирани като престъпници, а никой не разбра защо", каза още пловдивчанинът.  Той е категоричен, че ще пусне жалба в прокуратурата срещу действията на полицията, както и ще си търси правата по съдебен ред.

Виж коментарите (10)

Още по темата (21):
05.06.2023 Шестима полицаи на мушката на МВР заради екшъна в "Бушидо"
15.05.2023 Адвокат от Пловдив: Какво прави в "голата дискотека" 17-годишно дете, по дяволите?
15.05.2023 Ген. Василев за обиска в Пловдив: Безкрайно лоша и неадекватна полицейска работа
15.05.2023 Лекар: Това съединение предизвиква и притежава наркотичен ефект
14.05.2023 Шефът на МВР: В пловдивската дискотека не са съблечени 400 души
13.05.2023 Бащата на колабиралото в "Бушидо" 17-годишно момче: Беше в безпомощно състояние, между живота и смъртта!
Още новини от Национални новини:
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...
По празниците на АМ "Хемус": До 3 май ще е двупосочно движението ...
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).