Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пловдивчанин забрани на болната си жена химиотерапия
Автор: Екип Varna24.bg 17:39 / 10.04.2018Коментари (2)2141
©
Побой, насилие и забрана за посещение на химио и лъчетерапия. С това била принудена да живее онкоболна жена, жертва на домашно насилие. Жената трябвало да посещава задължително терапиите, защото имала разсейки в костите. Но й трябвали дни, за да го увещава да я пусне и да не я пребие, защото е отишла, пише в. "Монитор". С казуса се сблъскали в пловдивската фондация за защита на жени от домашно насилие "Джендър алтернативи", когато жертвата се обърнала към тях за помощ. Пред психолозите във фондацията Елена Николова разказала, че тормозът продължавал през целия й брак, вече 13 години.

В жилището им имало брадви и ножове, с които съпругът й я плашел и нея, и малките им две деца. Мъжът бил едър. Тежал около 140 килограма и имал страшен външен вид. Заради това, а и побоищата, на които била подложена, жената решила да го напусне. Тя се престрашила да потърси помощ след последното насилие, при което мъжът й я псувал и я удрял по главата в семейната им кола. Елена се изплашила както за своя живот, така и за този на децата си и поискала да напусне насилника. От фондацията й предложили да я настанят заедно с децата в защитен кризисен център, където мъжът й няма да я открие. Престоят й на тайното място щял да продължи, докато съдът издаде заповед за незабавна защита.

Съпругата обаче изразила съмнение пред екипа на фондацията, че половинката й няма да признае съдебната заповед за незабавна защита и нямало да я спазва. Една от мерките, които постановява съдът, е да изведе насилника от общото жилище с жертвата за определен период от време и да му забрани да посещава работното й място и местата й за социални контакти. Ако той наруши съдебната забрана, има реален риск да бъде арестуван. Пребиваната онкоболна жена обаче продължавала да се страхува и не можела да реши какво да предприеме, за да спре окончателно насилието в дома си.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Гнусно нали? Знаете ли кое е по-гнусно ? Как държавата забранява алтернативните лечения за рак ,едно от които е масло от канабис което в много водещи по икономика и развитие държави е изследвано и с доказан ефект се бори с някой видове рак. Гнусно е как точно това растение помага на милиони хора по света да се преборят със болеста си и дори и да не ги излекува прави последните им дни по-добри и имат възможност да ги изживеят като ХОРА а не като зеленчуци ,но разбира се в България , независимо с каква цел се употребява е НЕЛЕГАЛНО. Преди няколко години един човек беше арестуван и осъждан заради това ,че гледа растението което облекчава и дори лекува симптомите на епилепсията от която човека страдаше, може би го помните този случай... Следващия път когато чуете по националния ефир как са здарържали 2-ма наркомани с канабис, сетете се за пропагандата която бива разпространявана по целия свят, но най-вече в България с цел развитие на индустрии които се хранят от болката на хората.
+3
 
 
Вече видяхме как се защитават тези жени... незнам остана ли жива такава за да разкаже.... :(
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: