Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пловдивски бизнесмен след новите мерки: Честито! Приказки за приспиване и шашкане на плиткоумните!
Автор: Георги Кирилов 12:25 / 02.09.2021Коментари (23)2533
© Фейсбук
Пловдивски бизнесмен и собственик на заведение в града под тепетата "избухна" с публикация във Фейсбук, след като по-рано днес станаха ясни новите мерки, които влизат в сила у нас от 7 септември. Ето какво написа Гаро Узунян:

"Ура! Честити нови мерки и честита нова мантра. Мерките са ясни, копи/пейст от предишни, които така или иначе не доведоха до победа, но виж мантрата си заслужава. Пак ковиДъТ е с работно време! "Високата смъртност е вследствие ниския брой ваксинирани"!

Дрън-дрън приказки за приспиване и шашкане на плиткоумните! Високият брой смъртност от каквото и да е заболяване в България е от забавената реформа в здравеопазването и мизерните условия в болниците по малките градове, липсата на персонал и достойно заплащане!

Достатъчно е просто да се обикалят и заснемат, а кадрите стигнат до Европата и с декрет ще ги затворят.

За пореден път призовавам масово да се извадят главите от под земята и всеки да се грижи за собственото си здраве и да се пази според здравния си статус.

Математици правят модели, а статистици попълват всеки ден цифрички, по които всички се водят, плашат другите или паникьосват, а водещите от сутрешните блокове четат с драматизъм.

Ето и моите цифри

1 000 000 ваксинирани

2 000 000 преболедували /голяма част от тях без да се регистрират /

6 000 000 население

800 000 деца

Това прави над 50 процента от населението с имунитет!"



Още по темата: общо новини по темата: 14906
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2485 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
"Ето и моите цифри" - когато научиш разликата между цифра и число, тогава можеш да даваш 'акъл'. Щото сега тая простотия е публична излагация. ПП Пишете в кое заведение работи този, че да не ходим там - предполагам същата философия за "цифрите" използва относно здравния статус на служителите си и имунизацията им за морбили, хепатит и т.н.
0
 
 
Индивидът, който не може да си държи маркуча запасан под огромното шкембе... Жена му е прекрасна, арменка е. Свидетел съм, когато е казвал, че когато е с по-малко килограми, тя прилича на Лив Тайлър. Върволица от любовници през годините и е жалко, когато неведнъж им виждаш страданието и сълзите, за които причината е това грубовато същество, за което няма нищо свято, хеле пък семейството. Много смел, не го било страх от вируса, а всяка есен си поставя противогрипна ваксина. Страхливец, облечен в лъвска кожа (зодия Лъв е). Хората с други професии, дори и да са отлични в дейността си, са нищожества, но ако разбере за някого, че е лекар, да видите какво мазнене и умилкване започва. Учил-недоучил за кратко ветеринарна медицина и реди фрази със самочувствието на академик в тази област. Хайде сега като разсърдено детенце да изтичка на стената си пак да циври, защото той без внимание не може да диша. Боли, нали?
-1
 
 
Напълно прав е човека, макар да не е специалист. Няма никакви "вълни", няма никаква "пандемия". Година и половина живеем в ОГРОМНА ЛЪЖА, и всеки човек със драв разум го вижда. Разрухата в здравеопазването е факт от години, а измислените числа с "ковид" се фабрикуват единствено чрез ментето PCR. Има нарочени от сатанистите сектори, в целия свят, които трябва да се скапят и закрият - култура, спорт, туризъм, хотелиерство, ресторанти... Целта е хората да не се срещат по между си ! Да станат социопати и изолирани по домовете си. Новото "Нормално" !
+2
 
 
Много ми е интересно как ресторантьорския бранш Не мрънка когато експлоатира персонала си до дупка. Казвам го като човек, който до скоро е бил в този бранш, както и мъжа ми и много мои приятели. Масово хората бачка с 1 ден почивен по 10-12 часа, като естествено допълнителните часове не им се плащат. Масово са на минимална работна заплата за пред държавата, щото нали сме БАШ тарикати и нЕма да плащаме данъци на тая държава, но после ревем именно на нея, за да ни помага. И дори и работник да иска да му е чиста работата, да си плаща данъците на реално взетите пари- нъцки... От 100 заведения може би 5/ оптимист съм/ ще предлага тъй да се каже таз опция. Масово се крият обороти, за да се плаща по-малко данък, да не говорим по принцип колко ниско бюджетни продукти се влагат в ястията, а се взима кофа с пари за тях / включително и в по-голямата част от намазаните ресторанти/. Тъй че не разбирам какво ревем пак. Скъпи шефове на заведения, тъй като Вие в продължение на години сте цоцали от хората и от държавата- айде сега изкарайте си от дебелите портфейл малко кинти и си оправете положението на персонала и заведенията. И някак си може да вземете да изкарате всичко на бял свят от тук нататък, че да може да има от де да Ви дават пари при форсмажорни обстоятелства.
0
 
 
Ако четем тази научна статия м/у редовете, можем да стигнем до доста интересни изводи, като например- как се инвестира в пасив и актив по-време на изкуствена криза ?!? Просто е- задраскваш всички излишни разходи и импровизираш вечеря на свещи ! Има огромни безлюдни пространства, връз покривите на панелките !
+2
 
 
Човекът е много прав за работното време на вируса. Оставете хората да работят без ограничение в работното време, нали и без това уж са на половин капацитет. Все едно ковиДът се интересува от капацитета.
+2
 
 
Много добре казано! Дали сметките са абсолютно точни, няма значение - те и тестовете са неточни. Важното е, че има голяма част от населението с имунитет, обаче продължава тормоза на граждани и бизнес с ненужни ограничения. P.S. - даже и заглавието е точно, шашнатите ги виждаме в коментарите по-долу
+2
 
 
Извинявам се господине, колкото и да напира в мен да кажа, че това са "кръчмарски сметки" с уважение към бранша и бизнеса Ви, няма да го направя. Нито съм доктор, нито претендирам да съм капацитет, но мога да ви предложа една различна гледна точка, поднесена с известен брои логически аргументи (които разбира се имате пълно право да отхвърлите или оборите). Ако приемем, че сте прав и има 2 000 000 преболедували редно е да се вземе предвид, че телата, тъй да се каже имат определен "срок на годност", с други думи, ако сте карал корона 2019 година, изобщо не се считайте за лице с някакъв имунен отговор вероятно нямате кьораво антитяло. Сиреч важно е колко са лицата боледували последните 7-10 месеца (пореален срок в който можете да запазите имунитет)да речем, от тях има процент дето изобщо не са имали антитела и след самото боледуване както вероятно има и хора които са го карали 2 или повече пъти, демек не са точно 2м. "уникални потребителя". б.а. впрочем също така ми е интересно защо цитирате 2 000 000 преболедували и 800 000 деца при положение че можем доста смело да предположим че известен % от тези болни са били деца изкарали корона, вашата статистиката с 2 милиона души е само за лица над 14 години да речем? Има хора с ваксини, които също не са успели да изградят антитела, демек и те няма как да са 1м от 1м. а и ако са ваксинирани в началото на година вече може да им е останал само спомена. И така без да задълбаваме искам да кажа, че сметката вероятно е доста по-сложна от колкото уредник на пивница (казвам го с уважение като алкохолик) може би смята, искам да кажа нека да не се опитваме да се месим в неща дето нито разбираме, нито ни е работа да разбираме. Вероятно когато имате здравословни проблеми бихте се обърнали към същите тези хора чийто компетенции сега подлагате на съмнение, а не към вашите колеги от бранша или "дипломирани" медици от Фейсбук... А на лицето което смята, че пазим антиваксерите (на които силно се дразня и аз самия понеже това мислене обикновенно върви в комплект с вегански убеждения и защита на правата на педофили, некрофили, гейове дендрофили и т.н.) мога да кажа, че ако се наложи да чакаш линейка, която преди това има 20 адреса със съмнения за корона, може да се окаже проблема за вас и здравето ви без да сте с ковид и там с всичките му ваксини и т.н. това вероятно би ви превърнало в косвена жертва предвид обстоятелствата Иначе сталинското ви мислене ми хареса де един е трагедия, много са статистика :)
0
 
 
Ехеееее, точно ресторантьорска сметка- 5+3=10 и 2 на ум....Значи всички останали, в държави като Франция, Австрия, Великобритания, Австралия и т.н., са некомпетентни и не ги разбират нещата, така ли? Та вие мистър трябва от Фейса акъл да дадете и статистика да публикувате! Да мрат хората бе, какво толкова? Важното е да вървят салатите с вкиснати домати по 10-12 лева (ако в една салата има материал за повече от 2 лева, здраве му кажи). Изчалгареният народ и през ум не му минава, че ако не се смири и не се спре, един ден ще е като вълкът в гората с камък в ръка и ще напява: Главо, главо, от тебе патя!
-5
 
 
Мерките са единствено, за да не види зор здравната система и по-точно болниците! Някой да не си мисли, че са , за да запазят нечий живот? Би било глупаво, ако някой вярва в това или го твърди.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: