Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
По празниците българите са купували на изплащане най-много стоки за забавление
Автор: Екип Varna24.bg 08:16 / 16.01.2019Коментари (0)1693
© Varna24.bg
Стоки за забавление са били целта на 50% от заявленията за покупка на изплащане през празничния месец декември, пише "Дневник". Това показва класацията "Коледният топ 10 на изплащане" на компания за бързи кредити. Според данните продуктите за забавление – телевизори, смартфони, лаптопи, конзоли за игри, многофункционални аудиосистеми и игри за конзоли, са на шест от десетте позиции.

Друга интересна тенденция е, че в последния месец на 2018 година шест от десетте най-търсени стоки са на по-ниска средна цена в сравнение с победителите в годишната класация "Топ 10 на изплащане". Например най-търсеният модел смартфон през последната година е струвал 900-950 лева. През декември хората най-често купували на изплащане устройства на цена 300-350 лева. Същият тренд се наблюдава и при телевизорите, лаптопите, диваните, климатиците и готварските печки. 

Коледното пазаруване беше доминирано от продукти за забавление. Хората търсеха финансиране за покупка на изплащане на телевизори, смартфони, лаптопи, конзоли за игри, многофункционални аудиосистеми и игри за конзоли.

Повишеното търсене на продукти за забавление показва, че в края на годината хората са по-склонни да отпуснат бюджета си и да купуват стоки за удоволствие, а не за ежедневните им нужди. Това се доказва и от факта, че конзолите и игрите за тях и аудиосистемите не са представени в годишното издание на класацията "Топ 10 на изплащане" и през декември изместиха хладилника, обзавеждането за спалня и матрака.

Най-търсената стока е смартфонът. Не е изненада, че хората са купували на изплащане устройство с голям 14.2 см дисплей с HD+ резолюция и мощен процесор, което позволява гледане на видео и мобилни игри. Всички тези спецификации са на разумната цена от 300-350 лева.

Други продукти, свързани със забавлението, са конзолите и игрите за тях. През декември 2018 година бяха подадени заявления за финансирането на почти 3 хил. такива продукта. Най-търсената конзола била топ модел на средна цена 450-500 лева. Хората купуваха и игри на средна стойност 60-80 лева.

През декември 2018 година беше отчетено значително понижение на средните цени на шест от десетте топ продукта в сравнение с цялата изминала година. Например победителят в класацията "Топ 10 на изплащане 2018" е смартфон на средна цена 900-950 лева. През последния месец на годината най-търсеният модел струва 300-350 лева.

Същото се отнася и за лаптопите. През декември хората най-често са заявявали потребителски кредити за покупка на лаптопи на цена 500-550 лева, докато победителят за 2018 година струва 650-700 лева. Останалите продукти с по-ниски средни цена са телевизорите, диваните, климатиците и готварските печки.

Тази тенденция се обяснява с развитието на технологиите. Благодарение на него хората могат да си купят устройства с добри характеристики на разумна цена. През 2018 година спецификациите на среден клас смартфон са много близки до тези на топ модел през 2017 година. Същото се наблюдава и при телевизорите – през 2017 година 43" LED Smart телевизор струваше 900-950 лева, докато през декември 2018 г. средната му цена беше 700-750 лева. Благодарение на развитието на технологиите хората могат да си позволят и да купят повече подаръци, без да се налага да харчат повече средства.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: