Почина 17-годишно момче, чакало за белодробна трансплантации

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:17 / 05.01.2019
1690
Още един българин, чакащ за белодробна трансплантация, почина. 17-годишният Красимир Коев не успя да дочака животоспасяващата операция. През декември изпада от списъка на чакащите заради влошено състояние.

У нас все още подобни операции не се правят, а втора година здравните власти не могат да намерят чужда клиника, където да изпращат тежкоболните като Красимир. По сметки на министерството става дума за 15 души, а според самите пациенти – те са около 1000.  Според пациентските организации в последната година са починали най-малко 12 от чакащите за белодробна трансплантация. Състоянието на останалите се влошава прогресивно.

От министерството отново обясниха, и то в писмен вид, че работят по въпросите с преговори с европейски болници и обучение на български лекари. Решение щяло да има "в началото на годината". Продължавали опитите да се възстанови договорът с Виена, както и да ни приемат за пълноправен член на "Евротрансплант", за да имаме по-голям шанс в преговорите.

Междувременно все повече болни избират да емигрират.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).