Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Почина виден български банкер
Автор: Екип Varna24.bg 17:18 / 13.12.2019Коментари (0)1495
©
Внезапно е починал виден български банкер. Димитър Димитров, който бе и зам.-министър на икономическото развитие, си е отишъл на 63 г. Новината за това съобщи на страницата си във Фейсбук икономистът Илия Лингорски:

"Напусна ни прекрасен човек и колега, от когото научих много! За мен бе привилегия за работя с Митко Димитров в качеството ми на председател на Надзорния съвет на банката, когато с неговото усърдие, инициатива и управленска мъдрост започна процеса по прерастването на Насърчителна банка в Българска банка за развитие - забележителен институционален проект, който с неговото лидерство бе доведен до успешен завършек. Митко бе окуражение и опора през всички години на колегиалното ни взаимодействие, прерастнало в сърдечно и здраво приятелство. Почивай в мир, скъпи приятелю! Господи, приеми душата му с прегръдка във вечните Твои покои и радост", написа той. 

Новината за смъртта на видния икономист бе съобщена и на сайта на Българската банка за развитие:

"С прискърбие съобщаваме за внезапната кончина на Димитър Димитров – едно от изявените имена в българския банков сектор, бивш подуправител на БНБ и зам.-министър на икономическото развитие, чиято професионална кариера в продължение на 13 години беше свързана с Българската банка за развитие." 

В периода 2001- 2011 година Димитър Димитров беше изпълнителен директор и член на Управителния съвет на ББР, а по-късно избран и за член на Надзорния й съвет. Той беше солидарен към мисията на банката в подкрепа на икономическото развитие и бизнеса в България. Димитър Димитров имаше солидна кариера зад гърба си.

От 1993 г. до 1995 г. Димитър Димитров бе изпълнителен директор на Обединена Българска Банка АД. През 1995 г. е заместник–министър на икономическото развитие, а през 1996 г. е подуправител на Българска народна банка. От 1995 г. до 1996 г. е председател на Съвета на директорите на Банкова консолидационна компания и през 1997 г. е изпълнителен директор на Банкова консолидационна компания. Бил член на управителния съвет на холдинг Доверие АД и част от дъщерните му дружества. От ноември 2001 г. до май 2011 г. е изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на Насърчителна банка , сега Българска банка за развитие.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (418) 14%
Добре, но можеше и по-добре (400) 13%
Не се справи (581) 19%
Пълна трагедия (1620) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: