Почитаме паметта на Патриарх Кирил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:55 / 22.02.2014
907
По повод 43 години от мирната кончина на Българския патриарх Кирил (†1971) в синодния параклис "Св. Цар Борис" ще бъде отслужена панихида в негова памет, съобщиха от Светия Синод на БПЦ. Тя ще бъде отслужена днес от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. На патриарха ще съслужат архиереи на БПЦ и духовенство.

Панихидата в Бачковския манастир, в чийто храм е погребан Приснопаметният патриарх, заупокойната служба ще бъде отслужена от преосвещения Главиницки епископ Йоан (бивш викарий на Варненския митрополит, който сега се подвизава в Бачковския манастир). 

Заупокойна служба в памет на патриарх Кирил ще отслужи и Пловдивският митрополит Николай при паметника на патриарх Кирил в центъра на града, издигнат по повод 40-годишнината от кончината му. Патриарх Кирил е бил и Пловдивски митрополит.

На 23 февруари 2014 г. по повод 1 година от интронизацията на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в ПКСХП "Св. Александър Невски" ще се отслужи благодарствен молебен. Молебенът ще възглави лично Светейшия патриарх Неофит. Преди това ще бъде отслужена св. Литургия ат Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон, председател на църковното настоятелство при патриаршеската катедрала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).