Почти никой не е виждал Жоро Милионера след излизането му от затвора. Леля му: Нямаме връзка с него, не искам неприятности

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:35 / 03.04.2022
1288
Преди 10 години Георги Енев стана Георги Милионера, след като обра инкасо автомобила, с който превозваше милион и половина лева на клиент. Енев избра да се предаде и да не върне парите от обира. Тази седмица той вече е на свобода и отново е сред най-издирваните хора в държавата. Този път - от журналистите.

През юни 2012 година 43-годишният бивш инкасо служител и военен с мисия в Афганистан обра инкасо автомобила, който охраняваше. Тогава той изпрати колегата си за дюнер и избяга с колата и над милион и половина лева, като остави 17 000 евро за колегата си по смяна.

Няколко дни по-късно Енев се предаде сам и стоически отказа да обясни къде са липсващите пари. Майка му върна оставените й преди това 25 000 евро.

Преди обира Енев имал банков кредит за погасяване. През 2014 г. пловдивският апелативен съд го осъди на 12 години затвор, а присъдата беше потвърдена от Върховния касационен съд. След 9 години и 9 месеца в пловдивския затвор Георги Енев е вече на свобода.

В Манолско Конаре -  селото, където е отгледан като дете - никой не иска днес да чува за Жоро Милионера. От близките му там е останала само леля му:

"Нямаме връзка с него. Не искам неприятности", казва Василка Юрукова, леля на Георги Енев и добавя, че той не се е появявал в селото.  

Материалното положение на близките му не се е променило през последните 10 години. Майката на Георги Енев живее в стар панелен блок в пловдивския квартал "Кючук Париж“. Новост е видеокамерата за наблюдение над външната врата. Никой не отговаря на позвъняванията ни.

Съседите в Пловдив са по-разговорливи. Някои вече са срещали Георги Енев на свобода и дори са говорили с него и казват, че изглеждал възпитано.

Пред съда Енев призна вината си, но не върна парите. От откраднатите милион и половина са възстановени едва 80 000 лева. Преди 5 години инкасо фирмата преустанови дейността си в България. Енев излежа цялата си присъда, като с работа намали близо 2 години и 3 месеца. Адвокатът му отказа коментар и заяви, че клиентът му не желае да се среща с журналисти, пише "БТВ".

Виж коментарите (1)

Още по темата (14):
19.12.2022 Жив ли е охранителят, задигнал от инкасо автомобил в Пловдив 1.5 млн. лева?
18.05.2022 Версия: Жоро Милионера вече си харчи парите, никой не ги търси
02.04.2022 Прокурор посочи единствения законен начин да вземат парите от Жоро Милионера! А ако вече е в чужбина?
01.04.2022 Жоро Милионера излезе от затвора!
07.01.2022 Лудост! Вижте какво е направил, минути преди да се предаде, охранителят, задигнал повече от милион от инкасо кола
12.11.2020 Жоро Милионера - на крачка от свободата и милионите в гората
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).