Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Подкрепяме създаването на Европейска съдебна мрежа за киберпрестъпления
Автор: Екип Varna24.bg 12:06 / 22.03.2017Коментари (0)566
©
Правителството одобри българската позиция за заседанието на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и вътрешни работи, което ще се проведе на 27 и 28 март в Брюксел.

В част "Правосъдие" ще бъдат обсъдени въпросите за подобряване на сътрудничеството в областта на наказателното правосъдие в киберпространството и за ответни действия по линия на наказателното право по отношение на завръщащите се чуждестранни бойци-терористи.

България ще подкрепи усилията за постигане на синхронизирана правна рамка в областта на киберпрестъпленията и електронните доказателства. Страната ни ще изрази позиция за създаването на Европейска съдебна мрежа за киберпрестъпления, която ще повиши общата киберсигурност и експертизата на професионалистите.

Министрите ще обменят мнения по предложените варианти за политически действия, разработени от Координатора на ЕС за борба с тероризма. Предвид своето географско положение България поставя акцент върху споделянето на информация, както и сътрудничеството със съседните страни. Що се отнася до правната помощ и екстрадицията с трети държави, от особено значение е прилагането на конвенциите на Съвета Европа и сключените двустранни договори по отношение на сътрудничеството с държавите от Западните Балкани и Турция, както и използването на двустранните договори, сключени с държавите от региона на Близкия Изток и Северна Африка.

В предварителния дневен ред в част "Вътрешни работи" се предвижда да бъдат разгледани темите за миграционната политика на ЕС и политиката на връщане. България приветства публикуването на обновения План за действие на ЕС в областта на връщането. Подкрепяме Комисията в опитите да намери решение на едно от основните предизвикателства пред управлението на миграционните потоци във вътрешен план, а именно - стремежът към неправомерно възползване от правото на закрила, като част от съществуващите злоупотреби с процедурите за предоставяне на убежище.
Същевременно се присъединяваме към изразеното от повечето държави-членки мнение, че основни предизвикателства пред ефективните връщания остават трудната комуникация и съдействие от страна на държавите на произход и транзит. В тази връзка вярваме, че ЕС ще работи за засилване на сътрудничеството с трети страни с цел обезпечаване на процеса по реадмисия на лица подлежащи на връщане.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: