Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Похитителят на Адриан и гард на Ториното е воювал в ЧВК "Вагнер"
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 17.02.2018Коментари (7)2231
©
Георги Близнаков, охранител на престъпния бос Ивайло Борисов -Ториното, който неотдавна бе арестуван заедно с началника си и още двама човека за отвличането на милионерския син освободен от съда поради липса на убедителни доказателства, е бил част от секретния руски частен военен отряд "Вагнер". Това разкриха запознати с биографията на 47-годишния Близнаков, цитирани от в. "Уикенд". Около дейността на частната военна компания "Вагнер" се разшумя през последните дни, след като миналата седмица американските сили ликвидираха между 100 и 200 членове на частната армия при ожесточени боеве в Източна Сирия. 

Макар и руснаците, и американците официално да отричат, че сред жертвите при престрелката в Сирия са загинали стотици наемници на "Вагнер", съществуват достатъчно данни за жестокото клане на руснаци в Сирия. Заподозреният като главен участник в отвличането на Адриан Златков охранител Георги Близнаков също е бил част от частната армия "Вагнер", разкриват негови познати. През есента на 2013 г. бодигардът на Ивайло Ториното заминава за Русия, за да се включи в тренировъчен лагер. Според негови познати Близнаков се надявал да бъде одобрен и да се включи в секретни мисии на "Вагнер" срещу месечно възнаграждение от 3200 евро.

Българинът изкарал близо 2 седмици в тренировъчен лагер на полигон в село Малкино в Южна Русия, преди да бъде отхвърлен заради липсата на достатъчна физическа подготовка и стрелкови умения. "Обученията са се водили лично от подполковник Дмитрий Уткин, който е подготвял бойци за завладяването на Крим", твърдят запознати. В лагера за обучение тренирали над 1700 човека като освен Георги Близнаков имало още четирима българи. Всички те обаче били пренасочени към други руски военни формирования. 

Така Георги Близнаков се озовал в друг руски отряд завоенни действия - "Тайфун" и като част от него е изпратен в Украйна през пролетта на 2014 г., за да подпомага сепаратистите от Донецк и Луганск, които завзеха администрацията и кметството в Донецк и обявиха създаването на Донецка народна република. Според признанията на самия Георги Близнаков, направени пред негови познати, той е прекарал в размирния Донецк повече от 3 месеца, като е участвал в десетки военни сражения. Според данни на украинския портал "Миротворец", Близнаков даже е бил награден с медал за вярна служба към непризнатата Донецка народна република.

Месеци след като се завръща в България, Георги Близнаков бе арестуван като главно действащо лице в мутренско изстъпление на Околовръстното шосе. На 24 февруари 2016 г. Близнаков, заедно с Христо Христов и Александър Гечев пребиха жестоко спортиста Васко Наумов и съпругата му с метални палки, а случаят потресе цяла България, след като жената успя да заснеме инквизицията с мобилния си телефон. Последваха шумни арести за охранителите на Ивайло Борисов - Ториното, които по документи се оказаха не негови гардове, а икономи и готвачи. 

Близнаков и останалите агресори от Околовръстното шосе обаче излязоха тихомълком от ареста след няколко седмици, а впоследствие получиха минимални осъдителни присъди. Любопитна подробност е, че докато течеше делото, Георги Близнаков избяга от България и отново пребиваваше известно време в Донецка народна република, преди да се завърне тайно в началото на миналата година, за да подготви отвличането на Адриан Златков. "Докато Близнаков отсъстваше от страната, той беше осъден на ефективен затвор от 2 години за друго свое провинение.

Сега би било редно охранителят на Ивайло Ториното да влезе в затвора за тази присъда, макар да бе пуснат на свобода от съда за отвличането на Адриан", коментира столичен прокурор. Срещу бандита още не е приключило и делото за побоя над спортиста Васко Наумов. Затова от държавното обвинение се опасяват, че Близнаков отново може да избяга от България, макар да му е наложена забрана да напуска страната.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 17.02.2018 г.
0
 
 
Колко детайли от живота на този престъпник знаят,само не знаят защо с тези и други факти не е в затвора?Важно е обаче да се "наблегне" на "руската връзка".Аз пък съм чул,че е от американските морски тюлени.Те на тях им викат морски крави ама нейсе.
0
 
 
Хахахахахахаха, тоа тюфлек отишЕл да воюва. Не може да си представи от какво се е отървал. Много филми е гледал май :-)))))
0
 
 
тоя на снимката ли е апаша ? Много голяма гуша има,такъв толуп едва ли ще има физическа подготовка да води битки с автомат :)
+2
 
 
Нали трябваше да лежи заради побоя на околовръстното,когато посегна на мъжа с жената и детето или ви е толкоз паметта?
0
 
 
на асад не му ли трябва паметник на освободителите :) да му харижем огромното гранитно гумно от бунаджика :)
0
 
 
не са сто двеста :) ...... къмто 600 са :) ..... разстреляли са ги най позорно като бясни кучета :) амин братушки .... каквото търсехте намерихте го :) путкин да му мисли за вдовиците :)
+2
 
 
А на млади години сигорно спасител на мореторџ?‚рџ¤Јрџ¤Ј
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: