Поискаха глоба за Кошлуков и извинение, нарушил скандално заповед на Ананиев

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:57 / 27.06.2020
2637
Генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков трябва да бъде санкциониран минимум с 300 лева за това, че при посещението си в Съвета за електронни медии (СЕМ) на 24 юни т.г., където бе изслушан в продължение на близо 2 часа за ситуацията около предаването "Вяра и общество", той се появи без поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата. Това заявиха от сдружение "Православна младеж – Света Петка Търновска":

"С това свое поведение г-н Емил Кошлуков наруши въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки и следва да бъде санкциониран от Столичната регионална здравна инспекция, посочват от сдружение "Православна младеж – Света Петка Търновска".

Видеозаписът от изслушването на Кошлуков пред медийния регулатор е качен на сайта на БНТ и на него ясно се вижда, че шефът на обществената телевизия въобще не се съобразява със заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, съгласно която всички граждани, които се намират в закрити обществени места, са длъжни да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата –

Най-скандалното е, че след продължителното изслушване в СЕМ във връзка с напрежението около предаването "Вяра и общество" с водещ Горан Благоев, генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков даде и голям брифинг за многобройните журналисти, изпратени да отразят събитието, като се появи пред представителите на медиите също така без каквато и да е предпазна маска, а и не спазваше по време на изявлението си задължителната санитарна дистанция от минимум 1.50 или 2 метра, отбелязват от православното сдружение.

Убедени сме, Столичната РЗИ ще бъде безкомпромисна към нарушенията на въведените от министъра на здравеопазването със заповед от 22 юни 2020 г. временни противоепидемични мерки, извършени от генералния директор на  БНТ - Емил Кошлуков, тъй като безотговорното му поведение неглижира на практика и усилията и всеотдайността на всички български лекари и здравни работници, които вече месеци наред се борят с коронавируса, изтъкват от сдружение "Православна младеж – Света Петка Търновска". Ще настояваме г-н Кошлуков да се извини за поведението си и от екрана на БНТ – телевизията, която се издържа изцяло от българския данъкоплатец, подчертават от младежкото православно сдружение".

Виж коментарите (3)

Още по темата (14907):
22.04.2024 Без починали от коронавирус за последното денонощие
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Оправдаха Костадин Костадинов за заблуждаващо твърдение през пандемията
08.04.2024 Д-р Бацелова за коклюша: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие рискове
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).