Показаха първия български електрически лекотоварен автомобил

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:04 / 27.09.2021
866
Тази иновация, която днес се представя, е скок в бъдещето и то изцяло български. Това каза министърът на икономиката Даниела Везиева, която участва в представянето на първия електрически лекотоварен автомобил L CITY, произведен изцяло от българската компания "Син Карс Индъстри" АД.

Везиева посочи, че всички елементи в този нов електрически лекотоварен автомобил са разработка на фирмата и са българско производство. Служебният министър на икономиката подчерта, че бъдещето е в зелените технологии и във високите технологии. "Като държава ще се постараем да подпомогнем всяка иновация, през различни мерки“, допълни тя. Министърът отбеляза, че страната ни има нужда от такива производства с висока добавена стойност, експортно ориентирани компании.

Росен Даскалов собственик на автомобилната компания коментира, че разработката на електрическия лекотоварен автомобил започва от 2018 г. "В неговото товарно пространство са вградени фотоволтаични панели като при слънчево време автомобилът връща до 20 процента от капацитета на батерията обратно за един ден. Това означава, че реалният пробег е около 250 - 300 километра“, допълни той.

По думите му очакванията са годишното производство на този тип автомобили да е над 20 000 бройки, като елементи от производството ще са роботизирани. Фирмата има подобна разработка за автобуси и камиони, а автомобилът вече е представен на изложението в Мюнхен с отличен отзвук от участието. Даскалов заяви, че в момента инженерингът, дизайнът, прототипирането и тестването на колите става в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Meteo Balkans: Идват нови валежи. Има риск от наводнения, това мо...
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Рибарите по морето са много притеснени
Д-р Аспарух Илиев от Берн: Спрете с целуването на бебето и струпв...
Студентски стол в голям наш град стана хит: Предлага салата за 1,...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).