Поклонението пред голямата актриса Виолета Гиндева ще се състои след Великден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:40 / 24.04.2019
1774
С аплодисменти ще бъде изпратена в последния си път българската актриса Виолета Гиндева. Поклонението пред тленните останки на обичаната актриса ще бъде на 30 април, вторник, от 11 до 12,30 часа във фоайето на Народния театър, пише в. Телеграф.

"В сърцата ни остава споменът за яркото присъствие на Виолета Гиндева на сцената на Народния театър "Иван Вазов“, където тя даде живот на десетки пламенни, драматични и истински във вярата и в любовта си героини. Виолета Гиндева завинаги ще остане в трупата на Народния театър и в душите на всички, които са обичали изкуството на театъра като нея“, пишат на своя сайт от най-голямата ни трупа.

Директорът Мариус Донкин каза, че тялото й ще бъде положено в Алеята на творците на Централните софийски гробища. Дъщерята на актрисата живее в Щатите и я чакат да се върне, за да може да доуточнят документите. 

Повече от колегите на Виолета Гиндева не само от театъра, но и от киното, изразиха своята мъка в мрежата, а нейните студенти от Пловдивския университет са неутешими и не спират да разказват истории с любимата си преподавателка.

"Аплодисменти“, написаха актрисата Койна Русева и режисьорката Зорница София в личния профил на Виолета Гиндева във фейсбук.

Тази година Виолета Гиндева има своеобразен юбилей – 50 години на сцена, а филмовите й роли в "черните ангели“, "Сватбите на Йоан Асен“ и "Иконостасът“ са вечна класика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).