Покриват разходи на затворите с допълнителни 3,5 млн. лв.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:49 / 24.06.2015
575
Министерството на правосъдието публикува днес за обществено обсъждане проект на постановление на МС за одобряване на вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на правосъдието за 2015 г. С проекта се прави ново разпределение на бюджетите на второстепенните разпоредители към Министерството на правосъдието, като в резултат на това се осигуряват допълнителни средства в размер на 3,5 млн. лева, които ще бъдат прехвърлени към системата на затворите, за да се покрият значими и неотложни разходи за издръжка в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията".

Към момента в системата за изпълнение на наказанията има натрупани неразплатени много разходи по текущата издръжка на затворите - ток, горива, храна и др. Само неплатените сметки за ток са в размер на 2,8 млн. лева, натрупани през последните шест месеца, откогато не са плащани задълженията към елекроразпределителните дружества.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Димчо Добрев: България ще има 8 хеликоптера за спешна помощ по въ...
Главчев и представители на властта ще посетят "Капитан Андреево"
17-годишния Мариян от Смолян има нужда от нашата помощ, лекува се...
Борисов от Русе: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник ...
Специализиран екип от ВМС беше активиран заради дрон, открит в ра...
Националният "Поход за Семейството" ще се проведе в София, Пловди...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).