Покривът на Националната библиотека протече

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:32 / 09.04.2019
1336
Покривът на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" протече само дни, след като официално започна ремонт. Керемидите на покрива са свалени и заради това водата се стича в лабораториите, в които се реставрират книги, коридорите и тоалетните на сградата, съобщава bTV.

"Тече на доста места като из ведро. Това се случва няколко дни след започването на ремонта на покрива, който го чакаме пет месеца. Покривът беше разпокрит няколко дни преди прогнозите за проливни дъждове", каза Ганчо Ганчев, служител в библиотеката. Нищо ценно обаче не е повредено. Щетите ще бъдат за сметка на фирмата-изпълнител и застрахователя.

"Това се ремонтни дейности, не може за два дни да се открие и закрие. Покривът във всеки един момент, до пълното му завършване, ще бъде частично открит, недовършен", коментира Дияна Глосова, управител на фирмата-изпълнител.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).