Полицай за бедствието по Черноморието: Първоначално водата беше малко над коляното, след минути - поне с метър повече

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:05 / 10.09.2023
1199
Малко след бедствието по Южното Черноморие, публикация на жена в социалните мрежи беше споделена хиляди пъти. В нея тя разказа за отношението на местен полицай и му благодари за оказаната помощ и стоицизма в часовете на приливната вълна. Впоследствие името на униформения стана известно – това е полицай Румен Колев.

"Може да се каже, че това е най-екстремното, което се е случвало в работата ми до момента", сподели полицай Колев пред NOVA. В неговата фамилия има трима униформени – той, съпругата му и неговият брат. В деня на бедствието всички те са на терен.

"Сутринта проведохме нормалната за деня оперативка. Имахме данни, че на места по пътищата се очаква да прелеят дерета. Разпределиха ни по уязвимите места. С колега бяхме насочени към Синеморец. На отиване пътят беше залят. И ни се наложи да престоим там около два часа. Имаше един автомобил, останал във водата. Успяхме да изведем безопасно шофьора. Той се притесняваше за превозното си средство и трябваше да го успокоим. Беше излязъл от колата, но се държеше за нея и се опитваше в паниката да я спаси. С колегата влязохме във водата, за да може да се държим един за друг. Имаше опасност за живота ни, но в такъв момент мислиш как да помогнеш. Първоначално водата беше малко над коляното. След минути обаче беше поне с метър повече и заливаше целия автомобил, който не се виждаше", разказа той.

Полицаят е израснал в района на Царево, лятото прекарвал на къмпинг "Арапя". "Тогава беше истински къмпинг – незастроен. Всички се разхождаха свободно. На всеки му е мъчно да вижда Черноморието презастроено. Особено, когато говорим за по-дивите места", обясни Колев.

Че е станал сензация в социалните мрежи, полицаят разбира в деня след трагедията. "Изненадах се, но и се почувствах много добре. Защото в повечето случаи хората си мислят, че ние сме на пътя, за да спираме коли и да глобяваме хората – това е малка част от нашата работа. Ние се опитваме да помагаме почти винаги и да успокояваме. Няма нищо по-хубаво от това някой да ти бъде благодарен", сподели полицаят.

Виж коментарите (0)

Още по темата (168):
03.06.2024 Министърът на туризма посети Царево и местата, пострадали при разрушителните наводнения от 2023 г.
25.02.2024 Жител на Царево: Забавиха се процесите и хората проявяват претенции – питат какво стана, кога ще го направят този мост?
28.01.2024 Кметът на Царево: Възстановяването след бедствието миналото лято е сред основните приоритети
09.01.2024 Здравко от "Биг Брадър": Четири месеца по-късно - това е потресаваща картина в милата ни Родина!
19.11.2023 От Арапя: Морето започна да изхвърля коли и мебели от стихията през
есента!
21.10.2023 1500 лева - единствената до момента помощ за пострадалите при наводнението в Царево
Още новини от Национални новини:
Емил Радев от Варна: Изборите са решаващи, за да възстановим стаб...
Делян Добрев: Гласувах! Последните часове са решаващи!
Слави Трифонов: Толкова е просто!
Томислав Дончев: Гласувах с надеждата следващите 4 години да не с...
Предупреждението за цяла България е факт: Утре ни очакват опасно ...
Този път без проблеми: Асен Василев даде своя глас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).