Полиция разтървава кметове на националното им събрание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:30 / 31.05.2016
718
Полиция се наложи да охлажда страстите по време на Общото събрание на Националното сдружение на кметствата в България, предаде БГНЕС. До голям скандал се стигна, след като повече от 30 поканени кметове разбраха, че могат само да слушат, без да вземат никакво отношение и без да бъдат приети за членове.

"Съгласно устава можеш да каниш гости да участват в заседанието, но не могат да вземат решения и да гласуват", подчерта председателят на Управителния съвет на сдружението Делчо Митев (най-дълго управлявалият кмет у нас-б.р.). Той заяви, че ги поканил, защото искали да видят, да чуят по кои задачи и какво се работи.

"От началото разбира се, че сме гости, но след като сме заявили, платили сме си таксата, регистрирали сме се, ние вече ставаме потенциални членове. Точно както пише в устава, така трябва да се направи. А той гласи, че след заявлението до управителния съвет се предлага на общото събрание и се гласува", каза на свой ред кметът на Калофер Румен Стоянов.

Идването на омбудсмана Мая Манолова намали напрежението, но бившето парламентарно острие на БСП заяви, че не може да бъде арбитър в спора.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).