Полицията задържа рецидивист с 16 присъди, пребил пастир

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:59 / 06.10.2018
1241
Полицията във Велико Търново задържа рецидивист, пребил пастир във великотърновското село Хотница, съобщи на пресконференция старши комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР в областния град.

Сигналът за престъплението е подаден около 6.30 ч. в петък от собственик на животновъдна ферма в селото. Той обяснил, че открил 70-годишния Ж.А. в безпомощно състояние в постройка към фермата. Пострадалият е настанен във Великотърновската болница в критично състояние и с опасност за живота.

След разследване под ръководството на Районната прокуратура е установен извършителят - В.А. (52 г.) от Габрово, който направил пълни самопризнания и посочил, че до побоя се стигнало след възникнал скандал между двамата.

Нападателят е с 40 криминални регистрации и 16 присъди за кражби, измами и бягство от казармата. Последно е излязъл от затвора през 2016 г. Задържан е за срок от 72 часа, с обвинение за нанасяне на средна телесна повреда в условията на опасен рецидив, посочи районният прокурор Тихомир Шабов. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка задържане под стража, уточни още прокурорът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...
Инвеститорът за детската болница: Няма да се създава "Национална ...
КНСБ: 50% процента от добавената стойност трябва да отива приорит...
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Окончателно: Природният газ поевтинява с близо 10% през май


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).