Политици и анимационни герои "намигват" от стените в българско село

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:14 / 03.08.2022
703
Войната в Украйна и промяната на световния ред са във фокуса на поредицата в село Старо Железаре. Новите герои на Катаржина и Венцислав Пирянкови и техните студенти са световни политически лидери, в диалог с известни анимационни герои.

Героите от политическата сцена общуват помежду си с помощта на анимационни герои и карат зрителите да се замислят върху посланията.

"Тази година проектът е много различен. Причината е политическата ситуация и това, което ни обкръжава. Направих два портрета на президента на Украйна Зеленски. На единия е в компанията на Путин, а на другия е прегърнат с нашия президент Анджей Дуда. Това са хората, които определят новия световен ред и също така подреждат нашето ежедневие", коментира Вероника - художник от Полша.

Екипът от млади полски и български художници рисуват стенописите под мотото "Ние сме героите".

"Решихме за пореден път да използваме инструмента на сатирата, на шегата и да направим нещо "смешно", което говори за драмата, за трагедията на милиони хора по цял свят", казва Венцислав Пирянков - художник.

Героите, изрисувани по стените, коментират актуалното състояние на света.

"Урсула казва, че това което се случва, всичко в Европа - това е европейски начин на живот. До нея стои Уилма Флинстоун и се чуди, и я пипа с пръсти и пита: ей, къде са парите, парите липсват. Макрон е в компанията на герои на "Скуби ду" и те излизат от едни дупки от земята и казват учудени - "Liberté, égalité, fraternité", а той просто се смее", разказва художничката Катаржина Пирянков.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).