Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог: България е враг на Русия от началото на членството си в ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 09:01 / 27.04.2022Коментари (6)648
©
"Не виждам по-лоша ситуация от тази, която България от тази нощ консумира." Това каза пред БНР политологът доц. Светослав Малинов, бивш евродепутат. Той нарече спирането на газовите доставки "директна провокация на Русия към ЕС, която започва с Полша и България". Малинов коментира, че Полша от ден първи на войната в Украйна има най-радикална позиция в Европа, а България "в някакъв смисъл трябваше да бъде пожалена от тези действия" заради по-меката си позиция, но това не се е случило.

"Това, което в момента прави Путин, е поредно доказателство, че България е враг на Русия от началото на членството си в ЕС и никакви лъжи не бива да подвеждат в България, че ние можем да променим това отношение към нас. Отношението на Русия към нас ще се промени, ако излезем от НАТО и ЕС, ако върнем нещата 1997-а година", отбеляза в анализа си Светослав Малинов.

Според него БСП има последен шанс "да осъзнае колко позорна и глупава е позицията им" за Украйна.

Политологът смята, че партията се състезава с формациите на Стефан Янев и Костадин Костадинов "на изключително кален терен", но тези действия няма да бъдат оценени от Кремъл, а оттук нататък позицията на БСП "драстично ще девалвира".

"Сега ще видим колко е готов интеконекторът, дали са направени всички стъпки за алтернативни доставки, за които се говори от много време", посочи Малинов в предаването "Преди всички". Според него имаме "добри съседи, които са готови, склонни да помагат".

Светослав Малинов смята, че Кирил Петков съзнателно се е отказал от политическо лидерство и сега е моментът да покаже, че е премиер, а не говорител на българското правителство.

По думите му премиерът трябва да спре "да се съобразява с аргументите на БСП" и "тази страница да се затвори днес".

Запитан крие ли ситуацията риск от предсрочните избори заради позицията на БСП за Украйна Светослав Малинов изтъкна:

"Трябва да се направи това, което трябва – пред очите на българите, на ЕС и на историята. Решенията, които вземаме днес, ще бъдат исторически и ще се помнят поколения наред."








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
От червени мастии,вкарали България в три катострофи, акъл не искам!Кажи,червена свиня,къде са ни архивите?Колко парички сме платили на *освободителите,и то два пъти?Къде ни е потънал златния резерв?Кой искаше да ставаме съветска република?Тези ги разправяй на червения тъпанарски трол *елшамандурата*,не на нас!
+2
 
 
Членството в ЕС е дребен детайл в историята. България е враг на Руската империя от XVIII-XIX век, когато стратегията за излаз до топлите морета повелява, че българските земи трябва да бъдат подчинени, присъединени, а някои части и обезлюдени от българско население. Нашата земя просто стои на пътя към завоевателната цел на империята и ние просто пречим. Затова се говори за някакво аморфно "християнско славянско население". За българи и свободна и независима България въобще не иде реч. В техните представи ние трябва да сме някаква фалшива Донецка или Луганска република. Може би неслучайно бяхме преди БНР.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: