Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог посочи кой е по-добрият вариант за ПП, за да няма дисперсиране на гласове, от гледна точка на коалицията
Автор: Йоланда Пелова 17:44 / 19.01.2024Коментари (0)1041
©
Никола Минчев, ПП
Възможно е "Продължаваме промяната" да имат силно представителство в Европарламента, като се има предвид това, че партията ще се явява за първи път на евроизбори, но стоят два въпроса, дали тя ще се яви в същия коалиционен формат, в който в момента се намира, или ще се кандидатира самостоятелно. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Иван Начев, експерт по политическа интеграция на Европейският съюз.

По думите му обаче ако следваме логиката на политическото поведение през последната една година, по-скоро ПП ще отиде с една обща листа с “Демократична България".

"Във всички случаи е по-добрият вариант да няма дисперсиране на гласовете, от гледна точка на коалицията. От гледна точка на представителството на България, също може би е по-добрият вариант, тъй като по този начин ще се получи по-крупно представителство. Най-вероятно в рамките на Европейската народна партия, като имаме предвид къде сега са позиционирани десните евродепутати на България. Но разбира се това предстои да видим, възможен е вариант, в който “Продължаваме промяната" и нейните депутати да отидат в друга парламентарна група. В крайна сметка, това много често зависи не само от решението на местно равнище, а и от възможностите, които предоставят големите политически формации в Европейския парламент", коментира Иван Начев.

Според политолога, ако "Продължаваме промяната" се яви самостоятелно на европейските изботи това ще означава, че има проблеми: "Ще даде сигнал, че има проблеми в коалицията, а рисковете са свързани действително със стабилността на коалицията и с възможността да се постигне по-голямо представителство".

Иван Начев отбеляза, че Европейският парламент не е като националния парламент: "Там няма управляващи партии, няма опозиция. Едно мнозинство, което се състои от няколко партии, които всъщност подкрепят политическото управление на Европейския съюз в лицето на Европейската комисия. Тоест, това, което най-често наблюдаваме е как леви, десни и разбира се центристи, а тук в последния парламент и Зелената партия всъщност работят заедно. Няма такова политическо противопоставяне, което наблюдаваме в българския парламент.  И в този смисъл не бива да очакваме, че то ще се възпроизведе и там или точно обратното, по-скоро трябва да очакваме тези депутати да работят заедно, когато става въпрос за защита на интересите на България и на нас като български граждани".



Още по темата: общо новини по темата: 1126
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
17.05.2024 »
14.05.2024 »
13.05.2024 »
предишна страница [ 1/188 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: