Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Политолог за ПП: Хората не прощават неспособността да се провалиш във властта
Автор: Цвети Тончева 16:12 / 30.04.2024Коментари (0)1307
©
Политическите партии изглеждат доста мобилизирани и не ги намирам да изглеждат уморени. Това каза в аудиокаста на "Фокус" "Това е България" политологът Цветанка Андреева. "Може би вотът 2 в 1 ги мотивира много повече да влагат в кампанията. Градусът е държан много високо, на напрежение, на скандал, ако щете, ежедневно се изказват основните лидери почти ежедневно, макар и на фона на престрелките помежду си, но говорят по темите.

Скандалът стана формата на кампанията, няма какво да се лъжем. Никой няма да седне да чете предизборни платформи, предизборни програми. Тази кампания и дори поредица от кампании, като се започне с кюлчетата, къщите, Барселона, всички тези недоказани твърдения, компроматни войни всъщност затвърдиха фона на всяка една кампания от там насетне да бъде чрез скандал. Да, сменят се субектите върху които се развиват основните компроматни критики, но технологията си остава една и съща - черен пиар и скандал", добави политологът.

За ПП Андреева смята, че е изключително инфантилно да говориш по този начин на електората си, че си бил наивен, че когато той ти е дал цялата власт, когато те е направил втори на последните парламентарни избори, да му обясняваш непрекъснато първо как ще откраднат изборите, как не си се справил във властта, това не води хората до урните.

"Те просто говорят срещу собствените си интереси, запазвайки този начин на политическа реторика. Това, че мафията ще те смачка не е разказ. Разказът е как ти ще смачкаш мафията в политиката. Лидерите говорят така, а не страх ме е, помогнете, гласувайте за нас, за да не ни смачкат. Има една неопитност, която може да бъде простена. Но липсата на политически инстинкт хората не прощават. Хората могат да простят грешки в политиката, но неспособността да се провалиш във властта, да не  знаеш какво да правиш с властта, това е безсмислено да бъде прощавано", посочи Андреева.

 

"Очаквам изменения в конфигурацията и в балансите между първия и втория, категорично това явно ще бъде така. Някак си вече няма да наблюдаваме разговора между ГЕРБ-ПП-ДБ като между равностойни партньори. По-скоро ГЕРБ ще бъде центъра, който ще търси около себе си да обедини коалиционно управление. Другото, което е интересно, но ми се струва твърде невъзможно е да бъдат изкарани достатъчно гласове от ГЕРБ, от една страна ГЕРБ с ПП-ДБ, за да направят правителство с парламентарно мнозинство или пък това, в което сякаш ПП непрекъснато обвиняват ГЕРБ и ДПС да изкарат достатъчно гласове. Но вижте, не е въпрос и само на математика. Някак си идеята да сведем всичко до математика, дали ще бъде ГЕРБ с ДПС или ГЕРБ с ПП е толкова инфантилна, колкото и предишните изказвания. Защото властта почива на много здрава концепция за постигане на обществените интереси. Не случайно ГЕРБ непрекъснато обясняват, че няма да правят правителство само с ДПС. Въпросът е дали обаче ДПС няма да бъде единственият възможен партньор, като трети партньор, този път официално да влезе в изпълнителната власт, за да можем да имаме, да продължи това евроатлантическо управление. 

Надявам се да има коалиционно управление, надявам се, урокът от лошата сглобка да е научен. И в крайна сметка, политиците да влязат този път в преговорите с много повече мисъл, с много повече стратегии и подготовка", добави Цветанка Андреева.



Още по темата: общо новини по темата: 467
16.05.2024 »
16.05.2024 »
16.05.2024 »
16.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Стрелба по Роберт Фицо
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: