Политологът Иван Начев: "Танцът" на политиците ще бъде много сложен

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
17:19 / 15.05.2023
584
Винаги когато опрем до експерти партиите започват да припознават едни или други експерти, така да се каже започваме да делим експертите на "наши“ и "ваши“, но във всички случаи ние наблюдаваме, поне към момента, една готовност на партиите от т.нар. "хартиена коалиция“ да подкрепят едно правителство. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Иван Начев. "Много сложен ще бъде обаче "танцът" на политиците", уточни той.

Според него има няколко големи неизвестни: "Първо, голямото неизвестно е кой всъщност ще контролира това правителство, дали реално предложеният за премиер еврокомисар Мария Габриел или лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Втората голяма неизвестна е свързана с това какви ще бъдат приоритетите – тук не са важни толкова експертите, колкото действително приоритетите на това правителство. Но така или иначе те трябва да бъдат съобразени с краткосрочния, така да го наречем, поглед, който имаме. Защото представете си кой от нас би се съгласил до управлява в рамките на една година при една такава сложна конфигурация, и второ това не означава ли едно разграбване или поне едно начало на разграбване на европейските фондове, към които толкова много се стремим? Т.е. дали тези хора, които ще бъдат избрани, няма да превърнат министерствата в едни феодални пространства, което сме го наблюдавали в предишни на мандати на управлението на ГЕРБ, в коалиционни формати", коментира още Начев.

Според него експертно правителство означава, че то става заложник във всеки един момент на политическата подкрепа от страна партиите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (936):
21.06.2023 Илияна Иванова е предложението на ГЕРБ за еврокомисар
10.06.2023 Елисавета Белобрадова, ПП-ДБ: Ако ми бяха поискали имунитета, щях да го дам веднага
10.06.2023 Проф. Румяна Коларова: Евентуален политически проект на Радев ще бъде
провал 
08.06.2023 Тошко Йорданов остави тв водеща без думи с въпроса, който й зададе
07.06.2023 Георги Свиленски: Призовавам Борисов да спре да лъже 
07.06.2023 Теменужка Петкова: Ще следим изкъсо работата на правителството
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).