Политологът Слави Василев: Хората се умориха да търсят политици, които няма да крадат и да ги предадат

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:01 / 18.10.2023
1082
Хората се умориха да търсят кандидати, които да не крадат и да не ги предадат. Това каза политологът Слави Василев в студиото на предаването "Денят на Фокус“ по радио "Фокус“ в коментар за предстоящия местен вот.

Местната власт традиционно предизвиква повече интерес, защото има мажоритарен елемент. Той осигурява пряка връзка между кандидата и избирателя, отбеляза Василев.

"Не вярвам, че на избирателя ще бъде представено нещо по-различно от кандидата на ПП Васил Терзиев и на ГЕРБ Антон Хекимян. Изборите няма да доведат до коренна промяна на това, което те засягат в предизборните си програми. Ако един от двамата кандидати стане кмет на София, каквато е моята прогноза, смятам, че строителството ще продължава да бъде на същото ниско ниво, каквото е в момента“, прогнозира експертът.

Ако има нещо, което би повишило избирателната активност на тези местни избори, това ще бъде кандидат, който да пробие хоризонта на Терзиев и Хекимян и да наложи своята визия. "Социологията, която дава балотаж на Ваня Григорова от БСП, е способна да повиши активността на този вот. Това е така, защото Григорова би била припозната от граждани, които не искат да видят нито Терзиев, нито Хекимян като кмет на столицата“, прогнозира Василев.

"Очаквам голям брой граждани, които няма да гласуват – те не го правят, защото ги мързи, а защото не вярват, че някой от кандидатите за кмет е способен да върне надеждите им. Самият аз се уморих от тези надежди. Хората са уморени да търсят онзи, който няма да краде и който няма да ги предаде“, разясни политическата ситуация политологът.

"Ремонт на ремонта на ремонта е достатъчен, за да се разбере какво е състоянието на столицата и от какви промени имаме нужда“, заключи Василев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (633):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
11.03.2024 ГЕРБ печели изборите в село Житница, община Провадия
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
23.02.2024 Бойко Борисов от Варна категоричен: Портних повече няма да се меси
16.01.2024 Момчето, което показа мускули докато се брояха бюлетини, не получи
заплащане
15.12.2023 Кметът Коцев в първия си брифинг за медиите: Бе динамичен месец
Още новини от Национални новини:
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...
Отговорите на матурите по профилиращите предмети излязоха, вижте ...
Социалната комисия отказа да гласува увеличението на пенсиите с 1...
"Зелената сделка" и негативните последици върху нас, автомобилите...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).