Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Половин България на път по Коледа и Нова година
Автор: Екип Varna24.bg 14:26 / 10.11.2014Коментари (0)913
© Impact Press Group
Около 3,5 млн. българи ще пътуват по Коледа и Нова година при роднини, приятели и по курорти, от тях 170 000 ще минат границата, за да посрещнат празниците в странство. Това съобщи за "Монитор" Румен Драганов, директор на Института по анализи и оценки в туризма.

Основната група пътуващи си остават хората, които няма да бъдат у дома, но ще отседнат при близки в други къщи, а не по хотелите. Туристическият поток се насочва към местата, които предлагат СПА услуги, независимо дали са в планински курорти или в други части на страната. Най-търсено обаче си остава съчетанието между планински и СПА хотел. Очаква се до средата на ноември да бъдат изчерпани най-атрактивните оферти, но все още има хиляди изгодни предложения във всички категории заведения. Съседните страни си остават най-посещавани за празниците от българите, които избират да посрещнат 2015 г. в чужбина. Гърция си запазва първото място, следвана от Сърбия, Македония и Румъния, каза още Драганов.

Хората, които интензивно ровят в нета за изгодни оферти, с изненада установяват, че в търсене на клиенти някои собственици на малки комплекси и дори на къщи за гости предлагат престой на цената на четири- и петзвездни хотели.

Тридневните оферти за Банско са средно по 300 лева, като включват нощувки, закуски и празнични вечери. Любителите на белите писти обаче ще спечелят там не само посрещане на новата година извън дома, но и възможност да карат ски. В региона се надяват да има достатъчно сняг

Изгодни оферти има все още и за хотелите в Пампорово. Приблизително на същата цена излиза ЧНГ и в повечето четиризвездни хотели в Солун, в петзвезден хотел в Охрид за десетина лева отгоре предлагат три нощувки, закуски и вечери, едната от които е празнична. За същите пари обаче може да отседнете и в габровското село Влайчовци.

За любителите на сръбското гостоприемство е офертата да посрещнат смяната на годините в Сръбско Косово. Организаторите предлагат на половин цена възможността за четиридневната екскурзия, която включва три нощувки в Етно село. На най-любознателните си гости съседите са готови да покажат Косовска Митровица, за която често слушахме в новините по време на войната в региона. Мостът, който разделя сръбската и албанската част, също е част от атракциите.

Оказва се, че сърбите успяват да впрегнат и най-неприятната част от новата си история в привличането на туристи. Веселбата навръх Нова година обаче не е включена в офертата и всеки, който иска да тропне хорце и да седне на трапезата, трябва да доплати 33 евро. Майсторите на плескавицата в Лесковац се опитват да привлекат гости и в дните извън прословутата им Рощилиада, като предлагат за 275 лева две нощувки и закуски, както и празнична вечеря, където пиенето на местни напитки е на корем. Живата музика ще думка цяла нощ за най-развеселените.

Промоции за посрещане на Нова година има дори до лъскавия Дубай. Хората, които харесват тази дестинация, трябва да платят 1170 лева за седемдневен престой, който включва хотел със закуска, всекидневен трансфер до плажа, както и шопинг тур за злато и диаманти, но в цената не е включен самолетният билет, който в момента е около 410 долара.

За посрещане на 2015 г. в Париж са необходими около 1000 лева на човек.




Още по темата: общо новини по темата: 95
04.01.2015 »
04.01.2015 »
04.01.2015 »
03.01.2015 »
03.01.2015 »
03.01.2015 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Мигранти и бежанци
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: