Половината българи не знаят за какво служи телефон 112

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (32)
14:23 / 15.02.2011
4840
53% от българите не са наясно за какво служи телефон 112, съобщи Данка Недялкова, говорител на "Национална система 112". Предаването на сигнал до Спешна медицинска помощ отнема най често 2-3 минути. Около 11 хиляди сигнала дневно постъпват на спешния телефон от цялата страна.

Преди време тийнейджър от Пловдив се обадил на 112, за да съобщи, че приятелката му се готви да скочи от покрива на блока, в който живее. "Благодарение на този реален сигнал, който ни подаде момчето, екипите на Спешна медицинска помощ и полиция свалиха момичето от покрива", каза Недялкова.

Операторите на 112 често стават свидетели и на жестоки драми като тази, в която младо момиче е било изнасилено в двора на детска градина в Сливен. На спешния номер е потърсило спасение и детенце от социален дом, което съобщило, че е пребивано постоянно от възпитателя си. "Възпитателят в дома системно е упражнявал насилие над него и побой. Благодарение на неговия сигнал започнаха проверки. Случаят приключи благополучно", добави още Данка Недялкова.

От системата 112 са доволни, че децата все повече започват да подават реални сигнали за ситуации, в които трябва спешно да се отреагира.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).