Помните ли Добринка: Успя да осъди Кирил Петков и Асен Василев 

Автор: Неда Узунколева
Коментари (0)
22:08 / 18.01.2024
1213
Софийският районен съд определи, че лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Асен Василев трябва да платят 15 000 лева на одиторката Добринка Михайлова. 

Случаяр започва през септември 2022 г., когато на брифинг пред Централния софийски затвор в качеството си съпредседатели на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев обявявар, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "трябва да е в сградата зад тях" заради скандални злоупотреби от страна на органа, отговорен за одита на европроектите в България, ръководен в миналото от Добринка Михайлова. 

Впоследствие във видео, озаглавено "Това е Добринка. Не бъди като Добринка", ПП разсяснява схемата, според която звеното за одит на евросредствата (към онзи момент Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС" към Министерство на финансите, чийто директор е Михайлова) целенасочено не е подбирало за проверка проекти на приближени до ГЕРБ.

От Министерството на финансите публикуват опровержение, в което заявявар, че ако нередностите, изнесени от Петков и Василев, бяха доказани, европрограмите в момента щяха да са спрени, защото така предвижда съответният еврорегламент.

Добринка Михайлова казва, че ще заведе дело в съда заради клеветите, с които се уронва престижът ѝ като професионалист и на институцията, в която продължава да работи - дирекция в Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС".

Съдебният състав приема претенциите на Михайалова като основателна и постановлява да ѝ бъде платено исканото обезщетение, както и разноските по делото, от Василев и Петков.  

На запитвания от медии ПП обявиха, че ще обжалват присъдата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След катастрофите с млади водачи: Специалисти настояват за промен...
Евтим Милошев: Готови сме за едно спокойно и сигурно лято, Българ...
Техническа грешка на матурата по БЕЛ: Зрелостници получили тестов...
Откриват 769 секции в чужбина за изборите 2 в 1, най-много ще има...
Доброволци се включиха в акция по разчистване на сметище във Варн...
Хилари Клинтън: България изпреварва значително страните от ЕС по ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).