Помните ли го? Бе собственик на "Кремиковци" и ЦСКА, сега го арестуваха!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:47 / 24.07.2019
1176
Индийският бизнесмен Прамод Митал е бил задържан от полицията в централата на компания в северната част на Босна и Херцеговина по подозрение в организирана престъпна дейност и злоупотреба със служебно положение. Това съобщи босненската прокуратура, цитирана от "Ройтерс". Прамод, който е по-млад брат на стоманения магнат Лакшми Митал, оглавява надзорния съвет на металургичния комплекс “Глобал Испат Коксна Индустрия Лукавац", който е един от най-големите износители в Босна.

От районната прокуратура в град Тузла съобщиха, че заедно с Митал са задържани още главният мениджър на комплекса Парамеш Бхатачари и членът на надзорния съвет Разиб Даш. Подозренията са, че началото на тяхната престъпна дейност датира още от 2003 г. Полицията извършва обиски в офиса им, след което те ще бъдат отведени в прокуратурата на Тузла, а със заповед за арест се издирва и четвърти заподозрян участник в престъпната група.

Очаква се задържаните да се явят пред съда днес, добавя "Франс прес". Митал бе собственик на българския металургичен комбинат “Кремиковци", който прекрати дейността си през 2009 г., както и на футболния клуб ЦСКА, продаден от него същата година.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).