Помните ли го? Фараон №1 на прехода

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:46 / 09.07.2016
2276
Фараон №1 на прехода Майкъл Капустин продава облаци в нета от Канада. Друг собственик на пирамида пък завлича родни банки, установи проверка, цитирана от "Телеграф". Натурализираният канадец Капустин духна в Канада веднага след като бе освободен от затвора у нас през 2008 година заради ужилването на хиляди вложители в пирамидата "Лайф чойс".

Фейсбук издава, че в момента фараонът живее в Ниагара фолс, Онтарио, и се занимава с проекти за "облачни услуги" - място в интернет, където всеки може да си оставя файлове, достъпни от цял свят.

Друг крупен фараон на прехода се оказа длъжник на банки. Геогри Аврамов, който в началото на 90-те години на миналия век създаде пирамидата "Лекс", е със запорирани дялове в няколко фирми заради задължения към кредитни институции. Това сочи справка в търговския регистър и системата "Дакси".

Пред февруари тази година частен съдебен изпълнител, по молба на родна банка, запорира дяловете на Аврамов, известен още като Жоро Лекса, в три фирми с негово участие "Булгаргеомин 1976", "Топливо 2000" и "Ареал 93". Причината е дълг, възлизащ на над 500 000 лева.

След рухването на пирамидата "Лекс" през 90-те години за Аврамов не се говори почти нищо. Говори се, че първоначално духнал за Англия, откъдето след това следите му се губят.

Георги Аврамов е бил агент на Второ главно управление на Държавна сигурност с псевдоним Теодор. Комисията по досиетата го е проверила в качеството му на член на управителен орган на фирма длъжник на пет банки. На негово име е открит регистрационен дневник, картон, както и документи от ръководил го щатен служител.

Сред изгорелите с апартаменти в строителните пирамиди през 90-те са естрадните легенди Петя Буюклиева и Панайот Панайотов, както и майката на Катя от "Ритон".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).