Помните ли я? Майка на три деца и вдовица стана "Адвокат на годината"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:56 / 02.12.2018
7114
Преди броени дни българската Ерин Брокович - Златина Хаджипанайотова, беше отличена като "Адвокат на годината". Тя е майка на три деца и вдовица. Трудностите, пред които се изправя, след като губи съпруга си, я амбицират да промени закона. Прави това с много битки и едно писмо до Дядо Коледа. Благодарение на нейния труд и усилия, депутатите приеха законови промени, които предвиждат помощи за всички деца с починал родител.

"Задължително е да спомена омбудсманът Мая Манолова, без която тази кампания беше невъзможна. Тя е ключът към парламента. Тя е човекът, който можеше да внесе и да отчете промените, които искахме да предложим.Това беше една битка на родителите на България, а не само моя", каза в ефира на "Събуди се" Хаджипанайотова. И допълни, че тепърва ще се бори за правата на децата.

"Видях, че системата може да бъде променена. Видях колко много трудности изпитват българските родители. Битката ми не е приключила. През 2019 г. трябва да се преборим за детски добавки за всички български деца", заяви адвокатът. Според нея трябва да изразяваме позицията си и да застанем зад исканията си, за да може нещата в България да се променят.

"Често се сравняваме с Германия. Там всяко родено дете получава по 194 евро. В България на едно дете не се дават добавки. Тук това е социално помощ, която получават хората с нисък доход. Има хиляди български майки, които работят и не получават нищо, защото не влизат в подоходния критерий. Тук за един затворник държавата дава около 800 лв. на месец, а за раждане на дете около 40 лв., с оглед на дохода", каза още Хаджипанайотова.

Тя призова управляващите да поемат инициатива за промяна, защото българското дете трябва да се превърне в приоритет. Целия разговор гледайте във видеото.


Виж коментарите (1)

Още по темата (1301):
15.12.2019 Вдовицата на Шарлопов с нов мъж до себе си
14.12.2019 Николета се показа без капка грим, феновете полудяха!
10.12.2019 Светлана отпразнува имения ден на бебето си с парти за 10 хиляди лева
07.12.2019 Голяма новина за "Откраднат живот"!
22.11.2019 Хакери изнудват наши звезди за пари! Джизъса изгоря 2 пъти
21.11.2019 Христо Шопов: За пръв път съм на чалга!
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).