Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Поредни рокади: Лечева смени ръководствата на тотото и Национална спортна база
Автор: Екип Varna24.bg 16:00 / 24.08.2022Коментари (0)1248
©
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи промени в управителните органи на ДП "Български спортен тотализатор“ и "Национална спортна база“ ЕАД, съобщиха от ММС. Лечева освобождава от длъжност изпълнителния директор и членовете на Управителния съвет на ДП "Българския спортен тотализатор“ и назначава ново ръководство. Решението на принципала за промени в ръководните органи е подадено в Агенцията по вписвания.

За изпълнителен директор е назначен Ангел Иванов. Той е завършил УНСС, специалност "Финансов контрол“. Иванов е ръководител в сферата на корпоративните финанси, бизнес администрацията и международното банкиране. Разполага със сериозен опит във финансовия анализ, изграждане на ефективни управленски структури, контрол на разходите и управление на риска.

Таня Андреева е назначена за член на УС на ДП "Български спортен тотализатор“. Тя има 20-годишен юридически стаж. Работила е като юрист в държавния сектор, частния сектор и в адвокатски дружества. Била е и начело на правната дирекция в международна компания. Има над 10 години управленски опит, включително и като главен секретар на Министерството на младежта и спорта.

Галина Чернева е назначена за член на УС на ДП "Български спортен тотализатор“. Тя е юрист, д-р по "Право“, преподавател в СУ "Климент Охридски“.

Радослав Щербаков е назначен за член на УС на ДП "Български спортен тотализатор“. Той е финансист с богат опит, като от 1994 г. досега работи по съставянето на бюджети. Бил е главен счетоводител в Националния осигурителен институт, Министерството на здравеопазването и др. Участва в програми и проекти с международно европейско и национално финансиране.

За изпълнителен директор на "Национална спортна база“ ЕАД е избран Светослав Русинов, юрист и икономист. Има 11 години стаж в структурите на НСБ като юрисконсулт и старши юрисконсулт. От 2017 г. е юрисконсулт на "Сердика спортни имоти“ ЕАД. През септември 2020 г. е назначен за главен юрисконсулт в "Академика 2011“ ЕАД.

Данаил Димов е назначен за член на Съвета на директорите на "Национална спортна база“ ЕАД. Димов е юрист и икономист с 30-годишен опит. Йордан Йовчев е назначен за член на Съвета на директорите на "Национална спортна база“ ЕАД. 

Мартин Арсов е юрист и магистър по "Здравен мениджмънт“, досегашен член на Съвета на директорите. Той притежава над 10-годишен професионален опит в държавния и частния сектор.

"С някои действия от сключване на спорни договори, недостатъчно обосновани действия, както и продължаващо бездействие при други, ръководството на НСБ изчерпа първоначалния ми кредит на доверие“, съобщи министърът на младежта и спорта.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1596) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: