Посланик Марин Райков: Чарлз III ще продължи традициите на своята майка

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
12:58 / 09.09.2022
611
В следващите дни ще станем свидетели на утвърждаването на новия крал Чарлз III, на всички процедури, имащи отношение към раздялата с Елизабет II в съответствие с утвърдения 10-дневен протокол. Това каза за Агенция "Фокус" посланикът на България в Лондон Марин Райков.

"Не мога да предвидя какви точно преки последици ще има смъртта на кралица Елизабет II предвид, че монархическата институция във Великобритания няма изпълнителни функции, но едно е сигурно - това без никакви съмнения ще има отражение върху начина, по който Великобритания в бъдеще ще дефинира своите комуникации и своите контакти с външния свят. Най-малко заради появата на новия крал Чарлз III. Той ще утвърждава себе си като образ, като начин на поведение и комуникация. И ние ще следим с огромен интерес начина, по който той ще го направи", посочи той. 

Посланикът ни във Великобритания е на мнение, че новият крал Чарлз III ще продължи традициите на своята майка Елизабет II.

"Не може да има никакво съмнение, че принц Чарлз ще продължи традициите на Елизабет II, тъй като традициите, приемствеността са един от стълбовете на британската монархия е една от причините за тази впечатляващата привързаност на британското общество към монархическата институция. Знаете, че чествахме преди няколко месеца този платинен юбилей на кралицата. Преди 70 години Елизабет II се заклева да служи на империята. Империята я няма, разбира се, но тогава тя е на 21 години и в интерес на истината тя служи на страната си по един изключително впечатляващ начин седем десетилетия, спазвайки всички елементи на тази традиция. Спазвайки, както традициите на неутралитет на монархията по отношение на вътрешно-политическите борби, но също така представяйки страната си по един изключително впечатляващ начин. Това със сигурност ще продължи“, коментира Марин Райков.

Нели СТАВРЕВА

Виж коментарите (0)

Още по темата (146):
31.01.2024 Уникалният джип на кралица Елизабет II е обявен за продажба
08.09.2023 Спомен за Елизабет II: С любима снимка на майка си Крал Чарлз III отбеляза една година от смъртта на кралицата
04.09.2023 Корги парад пред Бъкингамския дворец
30.05.2023 Какво ще стане с титлата на Камила, ако надживее Чарлз?
26.05.2023 ФБР разкри заговор от 80-те години на миналия век за убийството на Елизабет
II
02.05.2023 Вижте защо Чарлз III е бил подиграван в училище
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).