Посланикът на Великобритания съобщи важна информация за българите там

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
12:52 / 13.11.2017
1757
Лондон планира да даде статус на постоянно пребиваващи на българите, които вече живеят и работят във Великобритания. Това заяви посланик Ема Хопкинс в Пловдив днес по повод предстоящия Брекзит, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Искаме да кажем на българите, че бихме искали да останат. Ценим хората, които идват да учат във Великобритания. Ценим хората, които допринасят за икономиката на Великобритания. Целта ни е, когато един българин получи статус на постоянен гражданин, то той да го притежава завинаги, дори и ако в един момент се върне в България, то пак ще продължи да го има."

По думите й в момента Лондон очаква единствено съгласие от ЕС по това предложение. За тепърва пристигащите посланик Хопкинс поясни, че след Брекзит - който ще се случи след март 2019 година, ще има 2-годишен преходен период. "А и след това ние винаги ще имаме нужда от хора, от имигранти от Европа, но трябва да режим кои сектори са важни за нас и за кои сектори ще имаме нужда от хора". Визи за Великобритания обаче няма да са нужни, категорична бе тя. 

"Имаме договорености с много държава по света, които не се нуждаят от визи. Не смятам, че ще наложим визи на най-близките ни 27 приятели в Европа, сред които е и България".


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).