Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Последна възможност за кандидатстване от Варна за учители в програмата на “Заедно в час"
Автор: Пламена Николова 16:53 / 09.04.2020Коментари (0)2208
©
Изключителен интерес към учителската професия отчита фондация “Заедно в час" тази година. 15 април е последният краен срок за кандидатстване в програмата за професионално и лидерско развитие на организацията. До момента повече от 5500 души са проявили интерес да кандидатстват. Този брой е най-големият, отчетен от организацията, от стартирането на програмата през 2010 година. 

Кандидатите с оферта да станат участници в програмата към началото на април са повече от 100 души, част от тях са и от област Разград. Всички, които я приемат, преминат успешно интензивно лятно обучение, практическа лятна академия с ученици и интервю с директор, ще имат възможност да работят като учители от 15 септември 2020 г. в училища в 20 области на страната. Сред тях са и областите Варна и Добрич.

Кандидатстването за програмата е до 15 април на сайта zaednovchas.bg

"Заедно в час" вече 10 години работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията търси, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които да работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България.

Традиционно най-голям интерес към работата като учители с програмата на “Заедно в час" има от страна на завършващи студенти и професионалисти с опит между 5-10 години. Област Варна е на трето място по брой кандидати за програмата от цялата страна.

“През последните седмици адаптирахме процеса на подбор и в момента всички етапи на кандидатстване се провеждат в онлайн форма. Щастливи сме, че ситуацията с извънредното положение в страната, заради коронавируса, не намали интереса към програмата и хората продължават да кандидатстват. Вярвам, че това е свързано и с осъзнаването колко важна е ролята на учителите за подобряването на средата, устойчивото преодоляване на подобни кризи и развитието обществото и икономиката.", споделя Нели Кочева, ръководител на екипа по прием на нови участници.

Всички кандидати за програмата на “Заедно в час" преминават през три етапа на подбор, преди да получат предложение за участие в програмата. Няма изискване кандидатите да имат учителска правоспособност - одобрените участници придобиват такава в рамките на програмата. Необходими са завършена минимум бакалавърска степен до 1 септември 2020 г., желание за работа с ученици, които имат нужда от повече подкрепа, и готовност за работа като учител на пълен работен ден за период от две години.

Участниците в програмата на “Заедно в час" получават специално разработени обучения, менторска подкрепа, учителска правоспособност, намиране на позиция в училище, възможности за кариерно развитие, полезни ресурси, финансови стимули, професионални контакти и силни приятелства.

Обучителната програма на “Заедно в час" е специално разработена за ефективно преподаване с фокус върху нуждите на ученика и включва методи, които помагат на всички ученици да напредват, независимо от първоначалното им ниво. Обученията използват доказали се образователни модели и се адаптира спрямо контекста в България, както и на базата на 10-годишния опит на “Заедно в час". 

От следващата учебна година “Заедно в час" разширява обхвата си в страната и участниците в програмата на организацията ще могат да работят в училища партньори на “Заедно в час" в 20 области – Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Добрич, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, София-град, София-област, Стара Загора, Търговище и Шумен. Започването на работа в регионите зависи от наличните позиции в училищата и профила на участниците в програмата.

“Заедно в час" е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация “Америка за България" и е част от международната мрежа Teach for All на организации, които работят срещу неравенството в образованието в повече от 50 държави по целия свят. 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: