Посочиха града, в който ще правят електромобили с 200 км пробег и спортен дизайн

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
11:07 / 10.07.2021
2051
Преди дни служебният министър на икономиката Кирил Петков обяви, че до 2 години у нас ще бъде построен завод за електрически автомобили, като очакваната инвестицията е в размер на 140 милиона евро и ще ни донесе 1000 нови работни места. 

Колата е продукт от следващо поколение на производствените системи, обясни  впредаването "Тази събота и неделя“ проф. д–р Улрих Херман – главен изпълнителен директор на Next.e.GO Mobile.

Той отбеляза, че самият автомобил е със специален нов дизайн, специално разработен за електрически коли.  

"Автомобилът е разработен специално за градска среда, пробегът ме у 200 км, което е 10 пъти повече от средния пробег – 20 км. Колата също така е с много спортен дизайн, много е забавно да я караш в града“, каза още  проф. д–р Улрих Херман.

Теодор Детерман – деректор на компанията Next.e.GO Mobile посочи няколко причини да изберат България като място, на което да се произвеждат автомобилите.

"Тук има силен автомобилен клъстър с много силна база доставчици в цялата страна. На второ място имаме възможност да започнем в технопарка в Ловеч, което е много удобно, защото има оптимална инфрасктруктура, както и добре образовани квалифицирани служители“, обясни  Теодор Детерман. По думите му причина да изберат България е и добрата софтуерна база.

Очакваният капацитет за производство е над 30 000 електроавтомобила годишно. Проектът ще се реализира на част от площадката на завод "Балкан“ АД в Ловеч, където в миналото са произвеждани едни от първите автомобили, велосипеди, мотоциклети и самолети в България.

Иновативната инвестиция в завода ще се реализира на база принципите на Индустрия 4.0 за разработване, инженеринг, изпитване, производство, маркетинг, дистрибуция, сервиз и продажба на четириколесни електрически превозни средства. Това включва внедряване и използване на киберфизични системи, интернет и облачни системи и други.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Корнелия Нинова: Това, което виждаме на политическата сцена е, че...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).