Поставят мантинела по АМ "Хемус" от Шумен до Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
13:33 / 27.06.2012
3173
На 1 юли ще бъде пусната в експлоатация отсечката от Стара Загора до Нова Загора по автомагистрала "Тракия", а месец по-късно ще бъде пуснато трасето както до Ямбол, така и първият участък от последния лот. Така за пролетта на следващата година ще остане само изграждането на последната недовършена част от пътен възел Петолъчката до Карнобат. Това съобщи в сутрешния блок на държавната телевизия Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

В петък пък ще бъде пуснат и пътният възел при бургаския квартал "Меден рудник", с което според Павлова, ще се гарантира на пътуващите за Южното Черноморие, че няма да попадат в задръстване на излизане от Бургас.

На въпрос кога ще бъде ремонтиран силно повредения участък от магистралата между Ихтиман и Пазарджик, министърът обясни, че сериозният ремонт ще започне следващата година. За целта в бюджета били заявени 60 млн. лв., които трябвали, за да възвърне участъкът нормалното си състояние. В момента можело да се правят само кръпки.

Другото трасе в тежко състояние - от Шумен до Варна по магистрала "Хемус" също подлежало на изкърпване, което ще затрудни трафика към морето, предупреди Павлова. Там ще бъде поставена мантинела между двете посоки на движение, която в момента отсъства, защото траесто е било предвидено за резервна писта за самолети, но състоянието му не позволява да бъде използвано с това предназначение.

По думите й през април и май е приключило изкърпването на всички основни трасета по останалите пътища. От 20 хил. км пътна мрежа 80 на сто са пътища втори и трети клас и те са в средно и лошо състояние. В момента 800 км от тях се рехабилитират по Оперативна програма "Регионално развитие", а 900 км - със заем от Европейската инвестиционна банка.

На 1 юли археологическите разкопки по трасето на строящата се част от магистрала "Струма" до Кюстендил трябва да приключат. Привършват се и работите между Перник и Кюстендил, които се бавят над предвидения срок 30 юни заради валежите. Отсрочката, която е дадена сега, е около 10-15 дни, посочи Павлова.

Неотдавна премиерът Бойко Борисов обяви, че след като магистралите "Тракия" и "Струма" бъдат изградени "едва ли ще се намери българин, който да гласува за друга партия освен за ГЕРБ".

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (10)

Още по темата (254):
30.03.2024 България чакаше тази новина за АМ "Хемус"
17.02.2024 Министър Цеков: По "Хемус" ще бъде подновено строителството до Плевен
23.01.2024 Рестартират строителството на "Хемус" през тази година
02.12.2023 Важно: Ограничават движението по АМ "Хемус" в посока Варна!
24.11.2023 Шишков: "Хемус" като магистрала е в парламентарния фризер
24.11.2023 Кметът Коцев: Магистрала "Хемус" е ключова за Варна, очакваме проектът да се ускори
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).