Постите започнаха – ето две бързи и лесни рецепти, които можете да приготвите още довечера

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:59 / 18.03.2024
1941
Великденските пости започнаха и ако се чудите какво да готвите прочетете това.

Ще ви предложим две вкусни рецепти за ястия, които са много лесни за приготвяне и при това можете да бъдете напълно спокойни докато ги похапвате, защото няма да нарушите великденския пост.

Вкусни чушки с доматен сос

Необходими продукти: 10 -15 чушки /може и консервирани/, 5 - 6 домата, брашно, 4 скилидки чесън, олио, магданоз, сол на вкус.

Начин на приготвяне: Опечете и обелете пипера, а след това го запържете с малко брашно. Наредете го красиво в голяма чиния.

В същото олио запържете и останалите продукти. Доматите трябва да бъдат предварително обелени и пасирани, а скилидките чесън, по желание - могат да се нарежат или да се оставят цели.

Добавете малко сол и бъркайте ястието, докато не се посгъсти. След това добавете две лъжици брашно, като предварително сте ги размили в малко вода. Бъркайте соса, докато не се получи гъста каша. След това залейте чушките с него, а най-отгоре украсете с нарязан на ситно магданоз. Рецептата е на специализирания сайт gotvach.bg.

Грах яхния

Необходими продукти: 2 - 3 картофа, сол, олио, 1 глава лук, 1 пак. замразен грах, 1 с. л. брашно, 1 ч. л. червен пипер, 3 - 4 скилидки чесън, магданоз, 1 морков, 2 домата.

Начин на приготвяне: Нарежете на ситно лука и моркова и ги задушете в мазнина, към която сте добавили малко вода. Обелете доматите и също ги нарежете на ситно. Пуснете и тях в мазнината за да поврат известно време.

Разбърквайте ястието, докато изчакате водата малко да поизври. Тогава вече можете да прибавете и останалите продукти. Картофите и чесънът се нарязват предварително на малки кубчета.

След като сложите всички зеленчуци, добавете малко топла вода, колкото е необходимо за да ги покрие и отново разбъркайте добре. Посолете яхнията и я оставете да поври около половин час на слаб огън. След това свалете от огъня и поръсете отгоре със ситно нарязания магданоз.

Виж коментарите (0)

Още по темата (199):
11.05.2024 Светла събота е!
08.05.2024 Светла Сряда е! Църквата почита Св. Йоан Богослов
07.05.2024 Калин Стоянов: Убеден съм, че осъзнатата отговорност на пътя спасява
животи!
07.05.2024 МВР отчете сериозен спад на тежките ПТП по Великден
07.05.2024 Как да си приготвим дяволски яйца с останалите от Великден
07.05.2024 Проф. Донка Байкова притесни всички: 100 грама класически български козунак е 350 калории
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).