Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Постоянен арест и парична гаранция за убийците в с. Брестовене
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 04.08.2015Коментари (0)1039
©
Варненският апелативен съд днес измени определение на Окръжен съд Разград от 25 юли тази година, с което е била определена първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Али Али, разследван за убийството на Али Хакъ от с. Брестовене, община Завет, Разградска област. 

Втората съдебна инстанция му определи парична гаранция в размер на 1000 лева.
 
В хода на съдебното заседание въззивният съд прие множество протоколи от разпити на свидетели на масовото сбиване между два враждуващи ромски клана в селото на 22 юли, завършило със смъртта на Хакъ. Други трима са с тежки травми, получени в резултат на побоя. 

Свидетелите сочат други лица, които са преките извършители на побоя над пострадалия. Представителят на Апелативна прокуратура посочи, че в настоящия момент от разследването сериозно е разколебано предположението, че Али Али е извършител на убийството, за което е привлечен като обвиняем и поиска съдът да определи по-лека мярка за процесуална принуда спрямо него. Обвинението посочи, че по това досъдебно производство предстоят множество процесуално следствени действия, които трябва да установят кои са авторите на фаталните удари, причинили смъртта на Хакъ.

Варненският апелативен съд отново прецени събраните доказателства, данните за личността на 27 годишния Али и ревизира определението на Окръжен съд Разград. Този съд намира, че първоначалното предположение за съпричастието на Али към убийството на Хакъ е разколебано и определи, че адекватната мярка за процесуална принуда спрямо него и "парична гаранция" в размер на 1000 лева.

В друго съдебно заседание съдът потвърди ареста на втори обвиняем по това досъдебно производство - 36 годишния Абедин Зекерие от същото село. 

Той е разследван за тежко умишлено престъпление - убийството на Али Хакъ, станало в резултат на масово сбиване в селото. И този съда намира, че събраните до този момент гласни свидетелства обосновават предположението, че Закерие е активен участник в побоя. Обвиняемият е разпознат от няколко свидетели, дали показания пред съдия. Кой е нанесъл смъртоносния удар ще се доказва с предстоящите по делото процесуално следствени действия и експертизи. Тежестта на престъпното деяние, както и наказанието от 10 до 20 години затвор, което законът предвижда, е основание за втория извод на Варненския апелативен съд, че Зекерие може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Определенията, с които Варненският апелативен съд определи парична гаранция от 1000 лева за Али Али и потвърди ареста на Абедин Зекерие, разследвани за убийството на Али Хакъ от с. Брестовене, след масово сбиване на два ромски клана не подлежат на обжалване.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Черно море в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: