Потребител за цените в магазините: Ужасно! Не се шегувам - ужасно!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (12)
09:31 / 05.12.2022
6720
Всяко влизане в магазина вече ни изненадва с нови, по-високи, цени на храните, които традиционно слагаме в потребителската кошница. Последните десет седмици борсите и тържищата отбелязват непрекъснат ръст. А някои от основните продукти – като яйца, захар, сирене, оранжерийни домати - са поскъпнали на едро с над 50% за последната година. До щанда тези проценти стават още по-големи. Колко ще плащаме за основни храни по време на коледното пазаруване?

По-малко от месец преди Коледа - Виржиния Тенджерска сравнява цените на основните хранителни продукти, които слага в количката по време на седмичния пазар. Още в първите дни на декември открива огромна разлика на щанда спрямо миналата година.

"Ужасно! Не се шегувам: ужасно! Млечни продукти, при месата – не толкова, плодове, зеленчуци. Неща от първа необходимост! При хляба също – жалко за възрастните хора", посочва пред NOVA Виржиния Тенджерска, потребител.

Започваме пазара по списъка на Виржиния. При някои от продуктите, които традиционно купува, ръстът е доста над очакваното.

Минават 5 лв. за 10 яйца. Хората вече наблягат на по-малкия размер, защото са малко по-евтини - с няколко стотинки. Сиренето вече се движи над 20 лв. за кг. Кашкавалът вече е, както се казва, голяма екстра!", посочва Виржиния.

Пресмята, че с парите, които сега отделя, за да напълни количката, предишния декември е купувала два пъти повече продукти.

Виж коментарите (12)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).