Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Потресен полицай край Микре: Неописуемо е, жената е на пастет
Автор: Екип Varna24.bg 13:14 / 22.12.2016Коментари (0)1117
© bTV
Жена и двама мъже загинаха при челен сблъсък на автомобил и автобус на главния път София-Варна в четвъртък. Зловещият инцидент е станал на известната като "отсечка на смъртта", край ловешкото село Микре около 9.30 часа. В автобуса са пътували 50 служители на общинската администрация в Лясковец. 

На място са загинали шофьорът на автобуса, един от пътниците и водачката на колата. Още 16 души от автобуса са пострадали и са откарани в ловешката болница с линейки и преминаващи автомобили. 

Общинските служители пътували за коледно тържество към Вършец. Колата е със софийска регистрация и се движела в посока Варна. 

"Двайсет години работя в "Пътна полиция", виждал съм какви ли не катастрофи, но този случай е неописуем. Колата е неразличима - предполагам, че е "Мицубиши". А жената вътре, простете за сравнението, е станала на пастет", сподели потресен полицай. 

След адския сблъсък към мястото на катастрофата незабавно били изпратени екипи на полицията, пожарната и Бърза помощ. Причините за тежкия инцидент все още не са ясни. 

От АПИ информираха, че движението по пътя Български извор - Микре Ц Севлиево е ограничено. Шофьорите се съветват да използват обходен маршрут. 

16-те пострадали са с комбинирани травми, каза директорът на МБАЛ-Ловеч д-р Татяна Ганчева. Жена спешно е транспортирана в Неврохирургична клиника в Плевен с тежко черепно-мозъчно нараняване и ампутиран крайник. Вероятно още трима ще бъдат изпратени в същата клиника, ако прегледът със скенер потвърди наличие на черепно-мозъчни травми, допълни д-р Ганчева. На останалите се правят ренгенографии, за да се види какво е общото им състояние. 

Хората са в шок, но добре осъзнават случилото се. Настанени са в различни кабинети на Спешна помощ. Всички непострадали пък ще бъдат приютени в Община Ловеч, съобщиха от администрацията. 

Затова целият автомобилен състав бил изпратен към Микре, за да превози колегите им от Лясковец. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се свързала по телефона с д-р Ивелина Гецова, кмет на Лясковец и обещала пълна подкрепа в този тежък момент. Редовната сесия на Общинския съвет в Ловеч бе прекратена заради инцидента за половин час.


Източник: в. 24 часа








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Академичната общност излиза на протест
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Матури 2024 г.
24 май: Ден на славянската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: